Da vam ljubav cveta: Šta je “metoda trougla”?

od strane | jul 19, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Foto: Freepik

Za sve one koji kubure sa “simpatijama” i ne znaju na koji bi način mogli da stave do znanja da im se neko dopada (a žele da se i zaljubi u njih), niko živ nema recept. Ima TikTok.

Tehnika flertovanja “metod trougla” postala je viralna, a snimci o tome prikupili su više od 24 miliona pregleda. Ova tehnika navodno obećava da će se, ukoliko je sledite, onaj koga želite zaljubiti u vas, piše Psychology Today.

Kako se izvodi?

Metoda (obrnutog) trougla fokus pogleda osobe koja tehniku sprovodi usmerava na tri tačke: oči i usne. Prvo bi trebalo da pogled usmeriti u jedno oko te osobe, pa u drugo, a zatim brzo preći na gledanje u usta te osobe. Tri dela tela čine takozvani “zlatni trougao”,  ali i kraj primene metode “za zaljubljivanje”.

Ključ je u tome da se ne zadržavate predugo ni na jednoj od tri tačke, u suprotnom – predugo na npr. ustima osobe i ta osoba može pomisliti da možda ima sos za picu ili Nutelu. Takođe, nemojte pokazivati izraz gađenja dok gledate u bilo koju od tri tačke. Gađenje je emocija koju ne želite da izazovete dok flertujete.

@knowyourmeme Get your crush to fall for you with 3 points. #trianglething #trianglemethod #triangletrick #rizz #rizzgod #dating #datingadvice #advice #flirting #seduction #memes #viral #trending #tiktoktrends @jacksoneyre ♬ original sound – Know Your Meme

Ima li vajde od “trougla”?

Još uvek nema istraživanja koja bi potkrepila ovu tehniku, a nije isključeno ni da bi ona podrazumevala placebo efekat.

Ipak, iako se čini da ne postoje nikakvi recenzirani dokazi o njegovoj efikasnosti, metoda trougla je zasnovana na nekom razumnom obrazloženju: olakšava kontakt očima, što pokazuje interesovanje i poboljšava vezu. To izgleda prirodno i, iskreno, očigledno.

Argument za gledanje u usta je da to može biti uvod u poljubac. Na kraju krajeva, usta se obično koristite za ljubljenje, zar ne? Ako to nije slučaj, onda sigurno radite pogrešno. Dobro, možda mrndžate.

Metoda trougla može dobro funkcionisati za one koji prirodno mogu da uključe takve poteze u svoj repertoar ili koji ne mogu da se sete da održavaju razumnu količinu kontakta očima. Za druge, pamćenje i pokušaj da se izvrši ova specifična rutina može učiniti da stvari izgledaju mehanički.

Napomena

Tehnike flertovanja zapravo ne funkcionišu ako je druga osoba već na neki način pristrasna protiv vas ili ako se očigledno ne slažete.

Ona deluje više kao trik nego što menja igru. Bilo bi dobro zapamtiti jedno: odražti kontakt očima na prirodan i ne jeziv način – a kontakt očima ne znači zuriti samo u jedno oko osobe, primera radi. Predugo gledanje u bilo koji deo tela nije dobra ideja.

Najbolje je biti svoj. Biti prirodan, umesto ponavljati neku vrstu planirane tehnike. Gledajte na flert i zabavljanje kao na načine da upoznate drugog da biste videli da li zaista odgovarate jedno drugom. To se uklapa u smislu ličnosti, a ne na geometrijski način. Možda matematika ni ovoga puta nije opcija.

Opširnije