Da li je gledanje u oči važno tokom seksa?

od strane | nov 16, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Gledanje u oči tokom seksa može delovati pomalo neprijatno, ali je to u stvari moćno sredstvo uz pomoću kojega ćete izgraditi duboku vezu sa vašim partnerom. 

Kontakt očima u toku vođenja ljubavi je za neke sasvim normalno, dok neki tokom odnosa uopšte ne pogledaju partnera u oči. Naravno, sve zavisi od toga šta vam prija u seksu, ali pogled u oči može mnogo učiniti za vašu vezu.

Zašto je gledanje u oči tokom seksa dobro?

Možda nikada niste razmišljali o ovoj temi, ali pogled oči u oči ima jaku moć. Da li vam se nekada dogodilo da pogledate nekoga na drugom kraju sobe i osetite instant povezanost? Upravo takvo uzbuđenje i energiju možete preneti i u spavaću sobu. Ako mislite da bi to bilo previše čudno, evo zašto je to dobra stvar.

 • Pojačana doza hormona ljubavi
  Oksitocin je često nazivan i “hormonom ljubavi” i on je zadužen za ona nežna i prijatna osećanja kada ste u blizini nekog posebnog. Gledanje u oči tokom vođenja ljubavi oslobađa ovaj hormon i na taj način gradi poverenje sa partnerom.
 • Aktivitanje neurona ogledala
  Ponekad odražavamo postupke svog partnera, a da toga nismo ni svesni. Ove moždane ćelije nam pomažu da saosećamo sa drugima i kada gledate partnera u oči, zapravo stvarate osećaj zajedništva.
 • Aktivacija limbičkog sistema
  Intenzivna emocija koju osećate u trenutku kada gledate partnera u oči, aktivirate emocionalni centar vašeg mozga. Ovo će svakako ojačati vašu ljubav

Kako da gledate partnera u oči, a da ne bude neprijatno?

Iako zvuči poprilično jednostavno, gledanje u oči tokom seksa ume ponekad da deluje neprijatno i smešno. Međutim, ne treba da brinete. Postoji nekoliko ključnih stvari na koje treba da obratite pažnju.

 • Vodite računa da vam obojima bude udobno
  Razgovor je, kao i uvek, ključan. Uverite se da se vaš partner oseća prijatno dok ga gledate u oči. Ukoliko je to veliki pritisak za njega ili mu jednostavno ne prija, nemojte forsirati.
 • Vežbajte
  Ako nemate naviku da gledate partnera u oči, pokušajte da provežbate na drugim aktivnostima. Gledajte se u oči dok se držite za ruku.
 • Obratite pažnju na osvetljenje
  Osvetljenje je veoma važno u ovim situacijama. Ako vam nešto blješti u oči, to naravno neće biti dobro ni za koga. Napravite prijatno, romantično osvetljenje.
 • Pronalaženje pravog položaja
  Eksperimentišite sa različitim pozama kako bi gledanje u oči tokom seksa uspelo. Naravno, to ne omogućuju sve poze, ali u određenim ume dodatno da probudi strast.
 • Prihvatite neprijatne trenutke
  Ukoliko se osećate neprijatno, to nije ništa strašno. Nasmejte se situaciji i nastavite da pokušavate.

Dakle, gledanje u oči tokom seksa je nešto što će produbiti i ojačati vašu vezu. Ali ako to ne odgovara vama i vašem partneru, nemojte forsirati. Uostalom, i seks sa zatvorenim očima ima svojih prednosti. Ako ništa drugo, pojačava sva čula i povećava užitak.

g-stockstudio/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate

Opširnije