6 najboljih frizura za kovrdžavu kosu: Glamurozne i seksi

od strane | sep 9, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Ako imate kovrdžavu kosu, trenutno vam zavidimo na frizurama. Odaberite jednu od 6 najboljih frizura za kovrdžavu kosu i osvojite svet svojim luksuznim loknama!

Devojke uvek imaju dilemu: ravna kosa mora biti uvijena, kovrdžava kosa mora biti ispravljena. Kovrdže, bilo da su sitne afro ili krupne lokne, uvek su lepe i seksi. Samo 10% ljudi na planeti može se pohvaliti takvim darom genetike, pa je vaša kosa razlog za ponos. Poznato je da se kovrdže odlikuju neposlušnošću, pa je pronalaženje odgovarajuće frizure i dalje problem. Zato smo na jedno mestu prikupili najglamuroznije frizure za kovrdžavu kosu.

1. Piksi

Idealna frizura za one dame koje su se umorile od duge kovrdžave kose. Ako želite da konačno osetite olakšanje od teških kovrdža i istovremeno počnete da privlačite sve poglede, onda je piksi frizura idealna za vas. Lagane, prozračne i jednostavno magične, šarmantne mini kovrdže učiniće vas neodoljivim. I tako su seksi…

2. Asimetrični bob

Asimetrija na kovrdžavoj kosi tako dobro izgleda… Da biste napravili asimetrični bob, morate da isečete kosu na jednoj strani kraće od druge. Ako želite da probate nešto smelo, možete čak i da obrijete potiljak. Ali ovo je opcija za najhrabrije i najharizmatičnije dame.

3. Sa šiškama

Šiške su vrlo nezgodne – jedan pogrešan rez i sve ode dovraga. Morate da ih puštate celu godinu da bi se izjednačili s ostatkom kose. Međutim, u rukama veštog frizera, definitivno će postati divan dodatak kovrdžavoj frizuri. Na kovrdžavoj kosi, lako će se uklopiti u bilo koju dužinu i pogodne su za različite kovrdže: od najmanjih do blago talasastih.

4. Stepenasta frizura

Teško je zamisliti da je stepenasta frizura u prošlom veku bila simbol pank i rok stila. Sada moderna stepenasta frizura izgleda potpuno drugačije i lako se uklapa u najnežnije i najromantičnije slike. Frizura ima jedan značajan nedostatak: zbog različite dužine lokni, svako jutro ćete morati da posvetite vreme stajlingu, ali rezultat je svakako vredan toga!

5. Paž

Paž je stari klasik, jedna od najpopularnijih frizura, bez obzira na godišnje doba i trendove. Samo obratite pažnju na oblik lica: prekratke frizure nisu pogodne za ovalna i okrugla lica, kao što izdužene opcije nisu pogodne za pravougaona lica.

6. Duga kovrdžava kosa

Ako obožavate svoje lokne, pustite ih da rastu do mile volje. Šakira i Sara Džesika Parker savršeni su primeri kako uvek izgledati elegantno i zapanjujuće čak i sa dugim, neposlušnim loknama.

Razočarani ste bojom kose nakon farbanja: Šta možete da uradite

Deagreez/gettyimages.co.uk

Opširnije