TRAGIČNA SMRT ČUVENOG PINKIJA! Majka se jedva usudila da pročita nalaz OBDUKCIJE, a kada je saznala…

od strane | mar 25, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Jelena Lukić

|

Dušanu Pekiću, iliti čuvenom Pinkiju, glavnom junaku filma „Rane“, ova uloga obeležila je njegovu karijeru, ali je ujedno bila i poslednja, jer se njegov život prerano ugasio.

Dušan Pekić • youtube

Dušan Pekić, koji je u filmu „Rane“ sjajno odigrao Pinkija, jednog od dečaka čije je tmurno odrastanje u Beogradu kasnih devedesetih zabeležio reditelj Srđan Dragojević, preminuo je sa svega 19 godina.

Dušan Pekić

Pekić je umro 2000. godine u Kraljevu, za vreme služenja vojnog roka. Uzrok smrti do skoro nije bio objavljen, ali se onda oglasila njegova majka Milunka Tašić, koja je, kako kaže, tek nedavno smogla snage da pročita nalaz obdukcije. Javnost je godinama sumnjala da je u pitanju predoziranje, a prijatelji da je Pekić ugušen.

– U obdukcionom nalazu piše da je smrt nastupila usled gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. Nakon 18 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz – izjavila je njegova majka svojevremeno.

– Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka. Sa Anom je odrastao i ona mu je davala snagu. Jelena, njegova devojka, bila je puna života, kao i on – ispričala je njegova majka Milunka Tašić tada za „Kurir“.

dusan-pekic

– Živeo je brzo i kratko, ali ispunjeno. Želeo je da upiše glumu i bio je počeo da se priprema. Dušan je bio veličina jer je voleo ljude. Bio je spreman da sve podeli sa drugima – odeću, hranu, a kad nisu imali gde dovodio je drugove da prespavaju kod nas – dodala je ona tada.

Priča o dečaku koji je mogao da postane veliki glumac ostaje kao legenda.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs