„Tamo su vam te Bukve!“ Evo šta stanovnici Goražda kažu o Anabeli Atijas

od strane | maj 7, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Marko Srejić

|

Pevačica Anabela Bukva je odrasla u Goraždu, gradu koji je okružen lepotom Drine i plemenitim ljudima, a kakvu je pamte sugrađani saznajte samo u emisiji „Metar moga sela“ koja se emituje na Blic televiziji u subotu u 16 sati na MTS Iris TV kanalu 117.

Anabela Atijas (Foto: Ringier/Snežana Krstić/Screenshot TV Blic) • Snežana Krstić, Screenshot, Blic TV / Ringier

Ono što je ekipa emisije „Metar moga sela“ između ostalog saznala je da pevačici teško pada da obilazi svoj rodni grad otkako je njen deda, za kog je bila jako vezana, preminuo.

Gospođa Atijas je uživala u detinjstvu koje je provela u Goraždu, o čemu je i sama govorila, a njen rođak je otkrio i za koga je bila veoma vezana.

Goraždani (Foto: Screenshot TV Blic)

– Pa, znaš kako, deda joj je bio i kao ćale jer je njen ćale Ahmo, bio poslovan čovek, programer, pa nije imao vremena da se posveti deci toliko – kaže pevačicin rođak.

Oni stariji je poznaju kao pevačicu iz sastava Fanki Dži, nakon izlazka iz grupe započela je solo karijeru, ali je ubrzo i mlađoj generaciji postala poznata i kao mama Lune Đogani. Bez obzira na sve što je postigla od devedesetih pa do danas, kada je njena karijeru u pitanju, za svoje sugrađane iz Goražda, ona je zauvek ostala ona ista mala Anabela.

Goraždani (Foto: Screenshot TV Blic)

Nekadašnja pevačicina komšinica otkrila je takođe da je Anabela bila vezana za za baku i deku.

– Oni su stanovali u prvoj zgradi, a ja stanujem u trećoj, čika Žika, za njega je bila vezana, imala je i tetku, mislim da se Jagoda zvala, znam joj i mamu, i nju kada se rodila, mala je bila – istakla je komšinica koja poznaje pevačicinu porodicu, a onda je pokazala i pravac gde se nalazi drugi deo porodice:

Goraždani (Foto: Screenshot TV Blic)

– A tamo joj je tata, Bukve te.

I svi koje je ekipa emisije „Metar moga sela“ imala priliku da sretne znali su da kažu ponešto o njihovoj sugrađanki.

Goraždani (Foto: Screenshot TV Blic)

– Evo ovde je u školu išla – istako je jedan stanovnik Goražda koji je bio raspoložen da stane pred kamere „Blic“ televizije i dodao:

– Ja je lično ne pamtim, ali znam iz priče ljudi koji govore sve najbolje o njoj.

– Anabela, ona je od porodice Bukva, živela je tu iznad stanice. Ona je malo starija generacija od mene, ali to ova raja čaršijska zna – kaže jedan pevačicin poznanik i dodaje:

– Anabela je poznata ovde, neki klub smo tu držali pa je ona baš gostovala poslednji put kod mene u toj diskoteci pre 5-6 godina, tako da to je naša raja čaršijska.

Anabela se, kažu stanovnici Goražda, ponaša sasvim obično kada dođe u svoj rodni grad.

– Pa normalno, nema ovde zvezda isto ti je kao u Sarajevu. Kada dođe Miki Rurk u Sarajevo, raja samo prolazi pored njega, kaže: „Šta je ovo“, ništa samo ga pozdrave i prođu. Malo sad ove društvene mreže, ove novije generacije idu na taj fazon, ali inače, ovde može da dođe ko god poznat – kaže ovaj pevačicin poznanik.

Gospođa Atijas je u centru pažnje bila i pre nekoliko godina, kada se sa svojom ćerkom i bivšim mužem našla pred milionskim auditorijumom, a na pitanje da li je gledala u rijalitiju jedna stanovnica Goražda je rekla:

– Gledala sam ih u rijalitiju, bilo mi je žao što se Luna onoliko sekirala, ali mislim, bilo je zanimljivo dok su one bile.

I pevačicin rođak se prisetio perioda dok je bila u rijalitiju.

– Imala je teških perioda, generalno, imali su teške periode i sad ovih par zadnjih godina, to su ovi neki ti rijaliti šou programi, ta „Zadruga“, „Farma“, kako se to zove, to su psihički ratovi – kaže Ajdin Bukva.

Nina Đogani i Anabela Atijas (Foto: Ringier/Snežana Krstić)

Gospođa Atijas je danas, kako i sama, ističe jedna srećna, smirena i ispunjena žena. Ponosna je na ono što jeste, ali i na sve ono što je sa sobom ponela i svog rodnog grada.

– Pa ona je retko ovde. Ja evo, živim 30 i nešto godina ovde, nisam je par puta video, tako da ona retko dolazio. Rodbina joj ovde živi, ali eto i ona je naša i nek je živa i zdrava – kaže jedan stanovnik Goražda dok komšinica ističe:

Anabela Atijas, Nina i Luna Đogani (Foto: Ringier/Aleksandar Dojkić)

– Pa, bogami, nisam je videla ovako uživo, jedino sam je videla na televiziji. Ali i kada je vidim na televiziji, kada je neko iz vašeg grada, odmah ti je nekako isto to kao tvoje dete.

Ipak, pevačicin rođak koji je sa njom u kontaktu kaže da dolazi kad god može.

Anabela Atijas i Luna Đogani (Foto: Ringier/Aleksandar Dojkić)

– Anabela dolazi često, da vam kažem. Generalno, kad god je u Bosni, ona i dalje ima veze i sa Sarajevom i sa Goraždem i uvek će imati. Mislim, ovo je generalno njeno, njen rodni kraj. Ona je uvek dobro došla, to ona zna, normalno, i ona i dolazi, samo što je život takav sad, prebrz, nema čovek vremena za kafu.

Blic televiziju možete da gledate na MTS Iris TV na KANALU 117, a na platformama Supernova i m:SAT na broju 17. Brojne emisije, serije i filmovi uz koje ste navikli da započnete, ali i završite dan sada će se emitovati na novom broju.

Anabela Atijas i Luna Đogani (Foto: Ringier/Aleksandar Dojkić)

Anabela Atijas je, sa druge strane, bila predmet izlaganja svog rođaka koji je izneo detalje o njenoj prošlosti, a više detalja o tome pogledajte u odvojenom tekstu: Rođak otkrio istinu o prošlosti Anabele Atijas: „Morala je da napusti Goražde…“

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs