„SVE SE PRETVORILO U ESTRADU!“ Bane Vidaković rekao šta mu je na duši: „GLUMCI DRŽE KAFIĆE I RESTORANE!“

od strane | avg 17, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Dafina Dostanić

|

Glumac Bane Vidaković kaže da je ponosan što je uspeo 40 godina da živi samo od glume, ali i da je nostalgičan prema vremenu kada je njegova branša bila cenjenija.

Bane Vidaković (Foto: Ringier/Miloš Cvetković) • Miloš Cvetković / Ringier

On je nedavno proslavio 41 godinu profesionalne glumačke karijere. Sada za “PulsOnline.rs“ priznaje da je ponosan na sebe što je uspeo da živi od glume i to što se nije dodatno bavio drugim poslovima, kao pojedine njegove kolege.

– Ne znam da li sam ispunio očekivanja gledalaca kroz ovih 40 i nešto godina. Meni karijera toliko dugo traje, da sam zapanjen da toliko dugo uspevam da živim samo od glume. Nisam nikada imao sa strane biznis kojim bih se bavio i dodatno zarađivao novac, kao što neke moje kolege imaju kafiće, restorane… Šta god od toga, ali ipak nisam. To smatram velikim uspehom u Srbiji, jer od glume živim više od 40 godina, što je veliki uspeh. Prošli smo kroz turbulentna vremena i trebalo je opstati. Smatram da sam u karijeri postigao onoliko koliko sam i želeo. Nije posao baš sve u životu. Postoje još neke stvari koje više vrede, kao što je porodica. Meni su deca jako važna, dobar odnos prema životu… Sve je to važnije od materijalnih stvari. Sigurno sam mogao bolje i više da zaradim i da odigram više stvari, ali sam zadovoljan time što sam postigao. Da sam hteo više, više bih i radio. To je najjednostavnije rečeno – priča Bane za „PulsOnline.rs“, a onda otkriva da uloge bira instiktivno i da ih ne deli na one koje su teže ili lakše.

Bane Vidaković (Foto: Screenshot TV Blic)

– Radim instiktivno. U našem poslu igrate u seriji po kojoj vas kasnije prepoznaju ljudi i to traje godinama, dok ne dođe neka nova uloga. Tako to ide u glumi, nekako svojim tokom. To su sve neke stvari koje su neminovne kada se bavite profesionalno ovim poslom – izjavljuje Bane kojem smeta što se u poslednje vreme kultura izjednačava sa estradom.

– U jednom momentu smo doživeli hiperprodukciju i moram priznati da sam i ja sam igrao u par besmislenih projekata. Ali nećemo da otkrivamo koji su to projekti bili (smeh). U gomili svega toga, bilo je i dobrih materijala iz prošlosti, koji će teško moći da se ponove. Nemamo toliko interesovanja za kulturu kao narod, sve se pretvorilo u estradu. Ne znam da li je to sve slučajno ili nije. Izjednačena je kultura sa estradom, što nije nikako dobro. Teško da će se sve to što je bilo lepo moći da se ponovi, malo sam nostalgičan – smatra Vidaković koji za kraj otkriva šta se dešava sa projektom “Sahrana, bižuterija i pokoji kaput“ u kojem je glumio advokata.

Bane Vidaković (Foto: Screenshot TV Blic)

– Ne znam šta će se sa time desiti. Zavisi od novca najverovatnije. Sve se vrti oko novca, uvek je takvo vreme – iskreno zaključuje glumac.

U novom projektu na kom radi, filmu “Prigušivač“, Bane otkriva da nije bilo presudno da dobro poznaje boks kao veštinu, iako je glumio opasnog boksera.

Bane Vidaković (Foto: Ringier/Uroš Arsić)

– Ovde je za priču bitnije što sam misteriozno ubijen, nego što sam bokser. U ovom sam filmu neko o kome se više priča, a malo se pojavljujem. Pomogao sam kolegama da naprave zaplet u filmu.

Četiri decenije rada donele su mu razne izazove, a šta je bilo najteže Bane se i dan-danas seća.

– Najizazovnija u mojoj karijeri je bila serija “Sivi dom”, jer smo to radili punih godinu dana putujući za Kruševac i nazad. Konstantno smo bili na snimanjima i to jedino možete da postignete samo ako ste mlad glumac.

Bane Vidaković je, sa druge strane, nedavno iznenadio izjavom o kolegi Borisu Komneniću, a više detalja o tome pogledajte u odvojenom tekstu: „NE MALTRETIRAJ ME!“ Bane Vidaković susret sa njim nije mogao ni da ZAMISLI, pokojni glumac mu promenio život

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs