„Sestra Mike Aleksića bi svedočila protiv njega zbog saznanja o oštećenima i okolnostima…“ Advokat izneo šokantne detalje vezane za suđenje

od strane | maj 2, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Milena Stojković

|

Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za napastvovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale časove glume u njegovoj školi „Stvar srca“, još uvek se sudi pred Višim sudom u Beogradu. Međutim, sve su češće situacije kada dolazi do odlaganja suđenja. Od 23 glavna pretresa, 15 je održano, a čak osam odloženo ili otkazano. Da li i koliko Mika Aleksić zloupotrebljava mogućnost odlaganja suđenja i da li će i ubuduće isto to raditi, govorio je advokat Borivoje Borović.

Miroslav Aleksić Mika (Foto: Ringier/Milan Ilić) • Milan Ilić / Ringier

Borivoje je u emisiji „Među nama“ na televiziji „Nova S“ istakao da okrivljeni Aleksić pravi žrtvu od sebe i konstantno se ruga pravim žrtvama.

– Ovo je jedan poseban predmet u kome treba poštovati ideju glumica koje su prijavile Miku Aleksića, i to je zapravo poseban slučaj u našem pravosuđu. Suđenja bi morala da budu češća, oštećene bi morale da budu više puta saslušavane kako smatraju branioci Mike Aleksića – rekao je advokat, pa dodao zašto je ovo jedan od posebnih slučajeva u našem pravosuđu.

– Ovo suđenje je posebno, ne samo zbog ideja časnih devojaka koje su to stavile pred sud, već i zbog toga što je Mika Aleksić bio siguran da ima podršku neke aktuelne vlasti, možda je i imao podršku aktuelne vlasti jer je on pre nego što je izašao na glavno suđenje, preko televizija sa nacionalnom frekvencijom pravio neka „suđenja“, dovodio razne ljude koji su ga podržavali. To je bilo jedno paralelno suđenje gde su se omalovažavale žrtve i na taj način se pripremali za ovo glavno suđenje pred Višim sudom u Beogradu – kazao je Borović.

Borivoje navodi da su Aleksić i njegov tim očekivali da će dobiti podršku predsednika veća, a kada mu cela predstava nije pošla za rukom, on je odlučio da od sebe, kako Borojević kaže, „pravi bolesnika“.

Miroslav Aleksić Mika (Foto: Ringier/Milan Ilić)

– Mislim da su očekivali podršku predsednika veća, tj. sudije koji vodi ovaj postupak, zato su krenuli sa takvom naracijom. On je pričao o sebi, divio se samom sebi, govorio o nauci glumačke škole, da bi na kraju, kada je bio suočen da odgovara na razna pitanja oštećenih, od sebe pravio bolesnika. Počeo je da izvoljeva kako je bolestan, njegov advokat je rekao da se radi o čoveku koji je na samrti. Dakle, želi da odugovlači ovaj sudski postupak, time dodatno iritiraju ne samo javnost, nego i žrtve – zaključuje Borović.

Borović je dodao da čak i oštećeni imaju meru i ne preteruju kada je reč o suđenju i samom procesu, ali zato okrivljeni ne poštuju čak ni žrtve.

Miroslav Aleksić Mika (Foto: Ringier/Milan Ilić)

– Ja sam kao advokat jedne od oštećenih imao mogućnost da predložim njegovu sestru kao svedoka, ali sam shvatio da bi to bilo mnogo i degutantno, jer čak i oštećeni ne treba da preteruju u nekim svojim zahtevima. Ali, s druge strane, oni se ne libe ničega. On, kao okrivljeni i njegovi branioci krše sva moguća prava i misle da će ih neko ipak zaštititi – kaže Borović.

Na pitanje da li to znači da bi njegova sestra svedočila protiv Miroslava Mike Aleksića, Borojević je odgovorio potvrdno.

Miroslav Aleksić Mika (Foto: Ringier/Milan Ilić)

– Da, tako je, protiv njega. O nekim okolnostima, o saznanjima vezano za same oštećene i tako dalje, ali kažem vam kodeks profesionalne etike ne dozvoljava da preterujete, da neko ne pomisli da je to neka zloupotreba.

– Siguran sam da će Mika Aleksić u ovom postupku biti osuđen na tešku doživotnu kaznu zatvora bez obzira na to što on pokušava da izbegne postupak – istakao je advokat.

Miroslav Aleksić Mika (Foto: Ringier/Milan Ilić)

Podsećanja radi, Miroslava Miku Aleksića je za silovanje prva prijavila glumica Milena Radulović.

Miroslav Aleksić Mika je, sa druge strane, bio tema poslednjeg intervjua glumice Milene Radulović, a više detalja o tome pogledajte u odvojenom tekstu: Milena Radulović na sudu objasnila zbog čega je dozvolila da njenu sestru podučava Mika Aleksić nakon strahota koje tvrdi da je prošla zbog njega

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs