S’ DEVET GODINA IZDRŽAVAO RODITELJE: Tragična sudbina našeg glumca, sve je napustio i UMRO MLAD od TEŠKE BOLESTI

od strane | feb 22, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Jelena Lukić

|

Nakon što je glumio u filmu “Kraj rata” sa svega devet godina, Marko Ratić dostiže ogromnu popularnost. Živeo je teško sa porodicom, a uloga Vukole, zajedno sa Velimirom Batom Živojinovićem i Nedom Arnerić otvara mu put za jedini izvor finansija.

Marko Ratić • youtube

Njegov život generalno nije poznat javnosti, ali ono što se zna jeste da je zahvaljujući reditelju Draganu Kresoji uspeo da izdržava porodicu. Tužna priča dečaka iz filma nije se umnogome razlikovala od njegovog privatnog života.

Marko Ratić

Naime, reditelj Dragan Kresoja tražio je po Hercegovini dečaka koji bi mogao da iznese ulogu Vukole, a kako nikako nije uspeo da ga nađe, vratio se u Beograd. U centru grada pronašao je Marka, koji je tada sam šetao ulicama i odlučio je da ga pozove na kasting za film u kojem je glavnu ulogu tumačio Velimir Bata Živojinović.

Markovi roditelji su bili oduševljeni činjenicom da je njihov sin dobio ulogu jer im je to, između ostalog, predstavljalo jedan od izvora prihoda. Četiri godine kasnije dobija novu ulogu Čavke u istoimenom ostavarenju Miloša Radivojevića. Uspeo je da porodicu preseli u novu kuću u kojoj su mogli normalno da žive.

Marko Ratić i Bata Živojinović

Bio je jedan od omiljenih mladih glumaca osamdesetih godina. Na filmskom festivalu u Nišu Marko osvaja prvo mesto i dobija brojne ponude za filmove. Naredna Markova uloga bila je u televizijskom filmu “Tajna Laze Lazarevića” (1986), reditelja Aleksandra Đorđevića. U ovom ostvarenju igrao je Lazu Lazarevića. Zatim je usledio fim “Dogodilo se na današnji dan” (1987) Miroslava Lekića, u kojem Marko Ratić igra dečaka Gregora.

Godina 1990. značajna je za ovog umetnika jer odlučuje da napusti glumački poziv i povlači se iz javnosti. Tih godina se o njemu malo znalo, a on je tih ratnih godina nastavio život u Beogradu. Nije voleo da daje intervjue, a u septembru 2013. objavljeno je da je preminuo usled teške i neizlečive bolesti. Umro je u 38. godini života, a sahrani su prisutvovali samo njegovi najbliži.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs