Lidija Vukićević OVU STVAR IZ KUHINJE nikada ne stavlja na trpezu dok proslavlja Vaskrs

od strane | maj 4, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Lidija Vukićević raduje se Vaskrsu, a ovih dana vršila je pripreme u vidu farbanja jaja i dekoracije kuće.

Lidija Vukićević (Foto: Ringier/Rajko Ristić) • Rajko Ristić / Ringier

Kako je glumica rekla, ponekada farba jaja i na Veliki četvrtak.

– Ja farbam jaja ili na veliki četvrtak ili na veliki petak. Ove godine sam to uradila na veliki četvrtak. Prvo se uvek farba čuvarkuća, prvo idu crvena jaja, to je tradicionalno i po hrišćanstvu. Tehnike ostale smo sve mi smislili. Najbitnije je da obojimo prvo jaje crvenom bojom, koja simbolizuje Hristovu krv – opisala je Lidija.

Lidija Vukićević (Foto: Ringier/Aleksandar Dojkić)

– Volim i tehniku koja je u poslednje vreme jako popularna, a to je dekupaž. Ofarbam oko 50, 60 jaja. Oduzme mi ceo dan. Tome se posvetim ceo dan, sve sama radim i ne volim da se iko meša. Ja u tome uživam – dodala je glumica.

Lidija ističe da nož nikako ne stavlja na trpezu tokom vaskršnjih dana.

– Nije dobro kad se zove muzika i sve ode u neku krajnost. ja se trudim da okupim porodicu i ljude koje volim i koji su mi najbliži. Niti slavski, niti vaskršnje ne treba da se slavi tako, ovi praznici treba da se proslave u miru i harmoniji i u krugu porodice, a drugo je Nova godina. Da smo zahvalni svi na zdravlju. Na Vaskrs nikad ne stavljam nož na trpezu, po hišćanstvu je to simbol uboda i zla i to se ne ne stavlja za sto za Veliki petak, a i Vaskrs – naglasila je Lidija za Pink.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs