Konačno rešio: Evo da li će se Nikola Rokvić zamonašiti!

od strane | maj 8, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Ivana Mikić

|

Prošle su više od dve nedelje otkako je pevač Nikola Rokvić iz Srbije krenuo pešaka put Grčke do Egine, kako bi prikupio sredstva za pomoć dečjoj onkologiji.

Nikola Rokvić (Foto: Ringier/Zoran Ilić/Shutterstock/Sergeii Figurnyi) • Zoran Ilić, Shutterstock, Sergeii Figurnyi / Ringier

Kako su pisali mediji ranije, Nikola je navodno razmišljao da se zamonaši, a on je progovorio o svojoj odluci.

– Ne, to je bilo izvučeno iz konteksta. Nije baš tako. Naravno, kad čovek ulazi u veru onda oseti tu ogromnu ljubav, pa možda razmišlja kako je monasima. Ja sam izabrao porodicu, taj put. Svaki put ima svoje lepote i iskušenja, ali ja sam izabrao porodicu – rekao je Nikola za „Telegraf“, pa otkrio da li postoji neki preloman trenutak kada se okrenuo veri više nego pre.

– Ja sam, da kažem tako, dublje u veri već sedam godina, ali ima tih trenutaka gde osetiš da si otvoreniji za božju prisutnost. To su obično teški trenuci. Naravno da mi je odlazak oca još više učvrstio veru jer sam i tu mnoge stvari spoznao, kroz njegov odlazak. Prvenstveno kroz rađanje moje dece, pa kroz njegov odlazak. Slična se ljubav oseti i u rađanju i u smrti. Intenzitet ljubavi prema deci i roditelju je isti u tim trenucima. U tim momentima sam se još više približio veri i Bogu i raduje me što vidim da se sve više mladih okreće pravim vrednostima, duhovnosti i našoj tradiciji i suštinski hrišćanskom životu – naveo je Nikola.

Nikola i Bojana Barović su se venčali pre osam godina u manastiru Mileševa, a on je nedavno podelio uspomene.

– Na današnji dan, pre osam godina sam se pod krilima Belog anđela u našoj Mileševi, zakleo na večnost, mom najboljem prijatelju i mojoj boljoj polovini koja mi je rodila najveće ljubavi i radosti… Volim te.

Šta je, sa druge strane, Nikola Rokvić danas poručio sa hodočašća pogledajte u odvojenom tekstu: Nikola Rokvić je na 17. dan HODOČAŠĆA imao posebnu poruku za sve (FOTO)

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs