Evo ČIME SE BAVI Milena Kačavenda! Nije samo KUMA Ane Ćurčić…

od strane | mar 9, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Iako je u javnosti poznata prevashodno kao kuma zadrugarke Ane Ćurčić, Milena Kačavenda je i te kako zaposlena žena.

Milena Kačavenda (Foto: Screenshot TV Pink) • Tv Pink / screenshot

– Ja sam zaista poslovna žena od najranijih mladalačkih dana sam u poslu, zarađivala sam od manekenstva, kada sam završila fakultet bavila sam se raznoraznim poslovima. Uvek sam bila lider u svakom poslu, svaki biznis koji sam izgradila, a bilo ih je nekoliko, uspešno sam ih formirala, i kada sam ga izgustirala ja sam prešla na neki drugi, jer nisam statičan tip – otkrila je Milena.

– Volim da se krećem i volim kada postignem neki vrhunac u svom poslu, volim da promenim i da prihvatim novi izazov. Što se obrazovanja tiče završila sam menadžment u industriji putovanja u turizmu. Američki menadžment, prvi u Beogradu, bio je to univerzitet pri Rektoratu Božidara Adžije.

Milena Kačavenda (Foto: Screenshot TV Hype)

– Taj univerzitet je iz Las Vegasa, Nevade, trajao je tri godine, ja sam ga završila pre roka, doduše turizmom se nikada nisam bavila a pre toga sam upisala Pravni fakultet i napustila ga na trećoj godini jer je to bilo suviše suvoparno, da učim onolike knjige. Ja nisam bila taj tip iako sam smatrala lično da bih bila odličan advokat, a nažalost da sam to znala da će mi to u životu trebati, sad kad bih se vratila verovatno bih ga i završila – dodala je Kačavenda.

– Što se tiče mog posla, ja sam međunarodni trener za trajnu šminku, licencirana sam u Americi, Latinskoj Americi, Evropskoj uniji. Predsednik sam udruženja za dermopigmentacijske standarde u Briselu, tu je preko sto članova iz celog sveta. Ja sam odabrana za predsedavajuću od strane mojih kolega.

Milena Kačavenda (Foto: Screenshot TV Red)

– Vrlo sam bila aktivna do kovida, putovala puno, iza mog imena postoji ogroman broj majstora koji su pobedili na mnogim svetskim takmičenjima. Što se mene tiče, ja sam obučena kod internacionalnih trenera, ima ih preko četrdeset, ti se sertifikati mogu videti u mojoj akademiji – nastavila je izlaganje Anina kuma.

– Imam svoj sopstveni brend, ponosna sam na svoj biznis, njime se bavim 13 godina i to je odgovor svima onima koji misle da sam ja samo želela da uđem u „Zadrugu“ i da uzmem nekakav novac preko noći. Ne dragi moji, kada pitate odakle ti ovo, odakle ti ono, srdačan pozdrav, ja radim.

Milena Kačavenda (Foto: Screenshot TV Red)

– Medijsku pažnju iskrena da budem uopšte nisam očekivala, ja sam u ovo ušla srcem na zahtev Ane, ja sam obećala da ću biti kontakt za medije, kada zatrebaju slike iz detinjstva, kada nešto treba o njoj da se kaže, jer je ja najbolje poznajem. Nisam očekivala da će ovako daleko otići, apsolutno ne međutim medijska pažnja, prija mi, lepo je kada vas zaustavi neko i kaže „Kumo, radite pravu stvar“, to zaista nema cenu, to je negde potvrda da ja zaista jesam na pravom putu – ispričala je uz osmeh Milena.

– Medijska pažnja mi utoliko prija što je mene ova podrška mojoj kumi, kao pojedinca dovela do toga da ja uzburkam čitav Balkan vezano za zaštitu žena protiv psiho-fizičkog zlostavljanja. Ja sam na to ponosna što sam heroina svega toga. Čak sam pre neki dan imala situaciju gde me je žena kontaktirala i rekla mi da će otići u policiju da prijavi muža nakon osam godina zlostavljanja i da sam joj ja dala vetar u leđa jer me je sve vreme pratila, putem medija.

Milena Kačavenda (Foto: Screenshot TV Hype)

– Medijima bih se ovim putem zahvalila, moram priznati iako puno puta čujem da mediji rade ovo i ono, ja moram iskreno od srca da priznam da, da li sam ja simpatična ili ne, nekome ili manje-više, ja sam naišla na sjajne ljude koji su podržali ono što radim, koji su apsolutno prepoznali to, ponosna sam, srećna sam, prija mi i imponuje a moja velika želja je da iz ovoga nešto izvučem naučno-poučno. Ne ja nego i sve žene koje se kriju iza navučenih zavesa, ili nemaju hrabrosti ili podršku da izađu javno napolje i kažu “ da ja sam zlostavljana, da ja godinama ćutim“ – zaključila je Kačavenda.

(Kurir)

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs