DA LI JE OVO PRAVI IZBOR? Srbiju će na Evroviziji predstavljati Luke Black!

od strane | mar 4, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Srbiju će na ovogodišnjoj Evroviziji predstavljati Luke Black sa pesmom „Samo mi se spava“.

Pesma za Evroviziju (Foto: Ringier/Snežana Krstić) • Snežana Krstić / Ringier

Nakon napetog glasanja, u kom su glasove davali kako članovi stručnog žirija tako i gledaoci, pobedu na festivalu „Pesma za Evroviziju“ odneo Luke Black.

Okupljeni su čestitali Luke Black-u, a zatim su gledaoci mogli još jednom da čuju pobedničku pesmu kojom će se naša zemlja predstaviti u Liverpulu.

Pesma za Evroviziju 2023 (Foto: Ringier/Snežana Krstić)

Inače, polovinu glasova je dao stručni žiri koji su činili: Lena Kovačević, Dragan Đorđević Suzuki, Nevena Božović Ivanović, Slobodan Veljković Cobi i predsednik žirija Aleksandar Saša Lokner. Oni su Nađu i njenu pesmu „Moj prvi ožiljak na duši“ nagradili sa čak 52 poena. Drugu polovinu glasova je dala publika, a prilog od SMS glasova biće doniran u dobrotvorne svrhe za nabavku aparata za Dom zdravlja u opštini Bojnik. Najveći broj glasova publike (20.398) dobio je Princ koji se predstavio pesmom „Cvet sa istoka“. Nakon sabiranja svih glasova pobeda je ipak pripala Luke Black-u.

Pravo ime Luke Black-a je Luka Ivanović, ima 31 godinu i rodom je iz Čačka. Luka se prvi put predstavio javnosti u maju 2014. godine, u okviru jednog festivala, kada je i premijerno izveo singl „D-Generation“, a potom snimio još pet singlova na engleskom jeziku, a borio se za odlazak na Evroviziju 2016. godine. Njega su primetili predstavnici producentske kuće „Universal Music“, te ga pozvali u svoju kancelariju u Beogradu kako bi razgovarali o saradnji. Prvi je solo izvođač iz Srbije koji je dobio ekskluzivni ugovor sa ovom kućom, koja u svojim redovima danas ima Bili Ajliš, Halsi, Kejti Peri i mnoge druge svetske zvezde. Živi u Londonu, gde se i školovao. Kako je jednom prilikom objasnio umetničko ime je nastalo spajanjem imena koje je dobio po rođenju, ali u engleskoj verziji, na šta je dodao reč „Black“ (engl. crno) zbog crnine koju je kao tinejdžer nosio 40 dana „zbog žala za muzikom koja je u Srbiji umrla“.

Kako vam se dopada pobednička pesma?

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs