Zvezdin plan je jasan: Od transfera makar deset miliona evra

od strane | jan 11, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Čelnici Crvene zvezde imaju jasan plan – zaraditi najmanje deset miliona evra u ovom prelaznom roku, kako bi klub mogao neometano da funkcioniše. Ipak, mladi igrači poput Jovana Mijatovića će poslednji da odu.

Vest da je na „Marakanu“ stigla zvanična ponuda za napadača Jovana Mijatovića na prvu loptu delovala je kao lepa vest za cveno-bele. Mladi igrač se protekle jeseni nametnuo kao jedan od važnijih u timu, iako je bilo zamišljeno da će imati ulogu rezerviste. Golovi i godine preporučili su ga evropskim velikanima, a najbrži je bio Monpelje. Međutim, šest miliona nije ono što zadovoljava srpskog šampiona. Čekaće ili više od deset ili neće pustiti igrača.

Foto: Starsportphoto

 

Sa strane gledano deluje da klub ima novca i da ne mora da živi od transfera. U praksi – i te kako mora i plan je jasan: ove zime mora se zaraditi minimum deset miliona evra, kako bi bila zatvorena finansijska konstrukcija. Mnogo je novca ušlo što od sponzora, što od Lige šampiona, ali ogromni su i troškovi, pa novac od prodaje igrača nije zanemarljiv.

– Ne znamo ko će da ode, to ne zavisi od nas, ali znamo da neko mora. Moramo da dobijemo barem deset miliona evra. Znamo mi u klubu tačno koga bismo voleli da prodamo, ali naše želje često nisu usaglašene sa tržištem. Otići će onaj za koga dobijemo ponudu, ne po svaku cenu, naravno. Idealno bi bilo da Bukarijevim transferom rešimo barem veći deo tog novca – objašnjava naš izvor iz kluba. 

Kao što je Informer pisao, ideja kluba je da zadrži Aleksandra Dragovića i Mirka Ivanića, jer za njih ne može da se dobije onoliko novca koliko doprinose klubu. Za štopera su interesovanje pokazali Ferencvaroš i Bešiktaš, dok bi Ivanić sreću mogao da potraži na Bliskom istoku. 

Izvesno je da će ove zime otići i Miloš Degenek, štoper kojeg u svom klubu u Dubaiju želi da vidi bivši trener crveno-belih Miloš Milojević. Još nije precizirano hoće li biti pozajmica sa obaveznim otkupom na kraju sezone ili će odmah biti realizovan transfer.

I sam generalni direktor Zvezdan Terzić potvrdio je da će klub morati da prodaje, kako bi nesmetano funkcionisao. 

Foto: Starsportphoto

 

– Zvezda živi od transfera igrača, potreban joj je novac, a tržište određjuje. Mijatović i Nedeljković će poslednji biti prodati, ali mogu i sutra da odu. Ako ne odu danas, otići će na leto. Čitam komentare „Zvezdina deca moraju da ostanu“. Lako je to reći sa strane, a drugo ući u mašinu. Samo se mladi igrači vrednuju u Evropi – rekao je nedavno Terzić. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs