ZVERI HARAJU NOVOVAROŠKIM ŠUMAMA! Mečka sa mečetom svuda ostavlja tragove, a lovci u blizini škole pronašli čitavo krdo divljih svinja!

od strane | feb 19, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ipak, kako do direktnog susreta sa ljudima još uvek nije došlo pretpostavlja se da konače u teško pristupačnom delu klisure Tisovice, između sela Debelja i Trudovo.

– Sudeći po tragovma koji se vidjaju, na ovom području ordinira nekoliko jedinki. Mečka sa mečetom i jedan odrastao par. Jedan meštanin je video mečku sa mladunčetom u Smudinogama, a desetak dana ranije uočen je medved kako od Jovanovog brda u zaseoku Zvijerci zamiče u Vrhove – rekao je za RINU lovac Rade Leković.

Z.G.

 

Ovi medvedi još uvek nisu napravili velike štete i nisu prilazili blizu kuća, ali ipak meštanima se savetuje oprez ukoliko se kreću po već pomenutom području, ili žive u usamljenim udaljenim domaćinstvma. Pretpostavlja se da su u klisuri Tisovice medvedi potražili spas nakon požara u šumama Murtenice.

– Osim medvedjih tragova, lovci su u gustoj čenarskoj šumi otkrili krdo divljih svinja u blizini škole u selu Debelja. Vlasnici imanja se često žale da ova divljač u ppotrazi za hranom pravi velike štete – istakao je Leković.

Bonus video:

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs