Zlatna pravila za feniranje! Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da imate savršenu frizuru

od strane | maj 10, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Koliko god se trudili da pažljivo birate šampone, regeneratore, maske i ulja za negu kose, ako je ne sušite na pravi način, traćite i vreme i novac.

Svetski frizeri kažu da metod sušenja kose zavisi od frizure, teksture i dužine kose. Pogledajte nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da svaki put imate savršenu frizuru.

Kovrdžava kosa

Kovrdžava kosa je često suva i krta, a ume da bude i vrlo neposlušna. Ako imate prirodno kovrdžavu kosu, nikad nemojte da uključujete fen pre nego što kosu dobro prosušite peškirom. Time skraćujete izloženost vlasi toploti, pa će i oštećenja biti manja.

Fenirajte kosu kružnim pokretima, fen ne uključujte na najjače i koristite difuzer, nastavak za fen namenjen upravo vašem tipu kose, jer će tako toplota biti ravnomerno raspoređena.

Foto: Shutterstock

 

Ravna kosa

Ako imate ravnu kosu i želite da takva bude i kad završite sa feniranjem, koristite široku, pljosnatu četku, naročito ako je kosa duga.

Koristite što uži nastavak za fen i usmerite ga tako da toplota ide „niz dlaku“, jer ćete tako postići efekat glatke, sjajne kose. Kosu podelite u pramenove i tokom feniranja povlačite četku od korena prema krajevima, sa donje strane.

Kratka kosa

Ako imate kratku kosu, uvek je sušite u smeru suprotnom od onog u kojem želite da pada kad završite. Tako ćete kratkoj kosi dodati volumen i živost. Koristite četvrtastu četku sa retkim zupcima, a da vam frizura ne padne, kad je kosa već potpuno suva, sagnite se i kratko „produvajte“ kosu naglavačke.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs