Zelenski dao zadatak Zalužnom! Poljska traži nuklearno oružje! Udar „iskanderom kod Antonovskog mosta!

od strane | jun 30, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Rat u Ukrajini, 492. dan.

Poljska traži razmeštanje američkog nuklearnog naoružanja na svojoj teritoriji

Poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je da Varšava želi da razmesti američko nuklearno oružje na teritoriji Poljske kao odgovor na razmeštanje ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji.

Šolc: Evropa mora da poveća proizvodnju municije

Evropa mora u okviru jačanja svoje uloge u NATO-u i podrške Kijevu da poveća proizvodnju municije na teritoriji Evropske unije, saopštio je u petak nemački kancelar Olaf Šolc nakon samita Evropskog saveta u Briselu.

– Intezivno smo se savetovali o tome kako da nadalje jačamo ulogu Evrope u Severnoatlanskoj alijansi. Jasno mi je da moramo da usredsredimo svoje kapacitete u oblasti odbrane, da pojačamo i ubrzamo proizvodnju u odbrambenoj industriji. To se posebno tiče proizvodnje municije – rekao je Šolc.

Zelenski naložio Zalužnom da ojača ukrajinske položaje u beloruskom pravcu

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je na telegram kanalu da je naložio glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine Valeriju Zalužnom da sprovede paket mera za jačanje položaja ukrajinske vojske u beloruskom pravcu.

„Iskander“ napravio pakao kod Antonovskog mosta!

Ruska vojska nastavlja da čisti teritoriju kod Antonovskog mosta preko reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti, izjavio je vršilac dužnosti gubernatora regiona Vladimir Saldo.

Kako je rekao, danas je na tu teritoriju ispaljena raketa „iskander“ i tom prilikom likvidirano je još 30 ukrajinskih vojnika, oko 10 je ranjeno, a preostali se kriju sa obe strane mosta.

Kod Kremene poginulo preko 700 ukrajinskih vojnika

U proteklih 10 dana u borbama kod Kremene poginulo je preko 700 ukrajinskih vojnika, a na desetine je zarobljeno nakon neuspešnih pokušaja da izvedu napad, rekao je za Sputnjik izvor u bezbednosnim strukturama Rusije.
„Najžešće borbe se vode u području sela Torsko i Serebrjanske šume“, rekao je on, dodajući da trenutno jedinice Centralnog vojnog okruga nastavljaju da odbijaju napade protivnika u krasnolimanskom pravcu.
Aktivne borbe kod grada Kremena u LNR počele su nakon 20. juna.

FSB dobio naređenje da ubije Prigožina?!

Britanska „olujna senka“ oborena kod Berdjanska

Šok! Surovikin bio tajni VIP član Vagnera, imao je poseban broj kod njih! Neverovatne tvrdnje CNN, na spisku još 30 vojnih zvaničnika?!

Sirene u Berdjansku

U Berdjansku na jugoistoku Ukrajine, kako prenose mediji, tokom noći bila je aktiviran vazdušna opasnost, međutim, za sada nema informacija šta je bila meta gađanja.

Novi gubici ukrajinskih snaga

Ruski artiljerijci granatirali su dve ukrajinske brigade i tom prilikom uništili dva ukrajinska oklopna vozila BMP, izjavio je načelnik pres centra ruske vojne grupacije „Centar“ Aleksandar Savčuk.
Kako je rekao, u pitanju su ukrajinske 63. i 42. mehanizovana brigada, a pored oklopnih vozila, uništena su i tri pikapa, kao i veći broj ljudstva.

Takođe je rekao i da je ruska vojska koristeći raketni lanser „smerč“ na krasnolimanskom pravcu izvršila paljbu po ukrajinskoj vojsci i tom prilikom uništila dve haubice D-30, nekoliko borbenih vozila i pikapova ukrajinske vojske. Rekao je i da je izvršen i nalet ruske avijacije i da je u bombaredovanju likvidiran veći broj pripadnika ukrajinske vojske.

Kontraofanziva kod Bahmuta!

Ukrajinska vojska pokušava da izvrši ofanzivu na donjeckom pravcu uz pomoć zapadne vojne tehnike, ali za sada ne uspeva u tome i svi napadi su odbijeni, izjavio je potpukovnik u ostavci Andrej Maročko.

– U oblasti Artjomovska (Bahmut) ukrajinski taktički bataljoni uz podršku NATO artiljerije sa severozapada i jugozapada pokušavaju da probiju našu liniju odbrane. Prilikom juriša korišćeni su i zapadni tenkovi. Međutim, nisu uspeli – kazao je on.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama:
Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20,
m:SAT TV pozicija 19; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26;
Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH;
Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47;
Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs