Za Vaskrs je sve zatvoreno, obavite kupovinu na vreme! Prodavnice sutra ne rade, a od utorka se ponovo naplaćuje parking u Beogradu!

od strane | maj 4, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs ove godine se slavi sutra, 5. maja, a prodavnice u Beogradu tog dana biće zatvorene.

Javni gradski prevoz će 5. i 6. maja saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Ekipe „Parking servisa“ počeće da kontrolišu zonirane delove grada tek u utorak 7. maja.

Prodavnice i tržni centri

U subotu će raditi po uobičajenom radnom vremenu. U nedelju kada se proslavlja Vaskrs Beograđani mogu očekivati da će prodavnice biti zatvorene. U ponedeljak, dan nakon praznika, svi trgovinski lanci radiće po ustaljenom radnom vremenu. Tržni centri takođe će u petak raditi skraćeno, subota je regularan radni dan, dok će u nedelju svi biti zatvoreni.

Prevoz

Javni gradski prevoz u subotu će ići po subotnjem planu. Tokom proslave Vaskrsa u nedelju i u ponedeljak linije gradskog prevoza voziće po nedeljnom redu vožnje.

Foto: P.I.

 

Parking

Ekipe JKP „Parking servis“ neće naplaćivati parking u zoniranim delovima grada do ponedeljka, a u utorak 7. maja Beograđani će morati da plaćaju parking mesta. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice ovog preduzeća u Takovskoj 31, Mileševskoj 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g. Javne garaže tokom prazničnih dana radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Pošta

Tokom Vaskršnjih praznika od 3. do 6. maja dežuraće Glavna pošta u Takovskoj. Pošta na aerodromu Nikola Tesla dežuraće od 8 do 15 časova. I u nedelju 5. maja, dežuraće beogradska Glavna i pošta na aerodromu „Nikola Tesla“.

Foto: Foto: Masha Bandjur

 

Pijace

Prestoničke pijace u subotu radiće po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova.

Pijaca „Palilula“ biće otvorena od 7 do 21 čas, OTC Miljakovac – Beogradski buvljak od 8 do 16 časova, ali će u ponedeljak biti zatvorena. Pijaca cveća Krnjača radiće od 8 do 19 časova. U nedelju kada se proslavlja Vaskrs sve gradske tržnice biće zatvorene. Garaže i parkinzi za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika radiće po ustaljenom režimu.

Foto: Zoran Sinko

 

Apoteke

U Beogradu će tokom uskršnjih praznika dežurati pet „Apoteka Beograd“ do 6. maja. Do ponedeljka će biti dežurne apoteke u Ulici kralja Milana, Nemanjinoj, Glavnoj, Bulevaru maršala Tolbuhina i Dr Đorđa Kovačevića u Lazarevacu. Osim ovih pet u ponedeljak će još apoteka u Beogradu dežurati po skraćenom radnom vremenu.

Foto: Shuterstock

 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs