Vučević: Lista Srbija ne sme da stane imaće najmanje 128 mandata

od strane | dec 17, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Predsednik SNS Miloš Vučević obratio se iz sedišta SNS gde je saopštio najnovije informacije sa biračkih mesta.

– Što se tiče republičkih izbora, obradili smo više od 7.000 biračkih mesta, što je 86,91 odsto uzorka. Na tom uzorku, lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ je osvojila 1.477.651 glas, to je 47,7 odsto – rekao je on.

Sa sigurnošću možemo reći da lista Srbija ne sme da stane ima većinu, kaže Vučević.

– Druga po jačini lista u skupštini je Srbija protiv nasilja, sa 66 mandata, zatim ide lista SPS sa 17 mandata, pa koalicija NADA sa 14 mandata i zatim ide lista dr Nestorovića sa 13 mandata. SVM ima 6 mandata i dve bošnjačke stranke sa po 2 mandata. To stanje se može menjati – rekao je predsednik SNS.

Lista Srbija ne sme da stane ima apsolutnu većinu, i to se neće menjati kada pristignu podaci sa ostalih izbornih mesta.

– U Vojvodini imamo 48 odsto, u mandatima to je 67 od 120. Apsolutna većina! Drugi po snazi Srbija protiv nasilja sa 30 mandata, 21,3 odsto. Naša lista ima apsolutnu nespornu većinu i u republici, i u pokrajini – ističe on.

Slavim slavu

(VIDEO) Liste čekanja za prebranac i sarmu! Nova moda u Kruševcu!

Krsna slava za pojedine srpske porodice najvažniji je dan u godini. Slavska trpeza se s pažnjom priprema, a dom se posebno sređuje. Poslednjih godina, međutim, došla je nova moda – slavu neki proslavljaju i u kafani ili pak, tamo gde se slavi kod kuće, kompletan slavski meni umesto domaćice pripremaju drugi.

Bez reči

(VIDEO) Ovo je najlepši ulaz u Beogradu!

Ulaz u zgradu u beogradskoj Ulici maršala Birjuzova 13, većinu bi podsetio na umetničku galeriju ili muzej. Stilski nameštaj u hodnicima, oslikane tavanice, slike, skulpture…Ali, ovo je, verovali ili ne, dom složnih stanara koji su rešili da ulepšaju svoj životni prostor i zato su nedavno nagrađeni u akciji „Najlepši ulaz Beograda“ koju organizuje JKP „Javno stambeno“.

Opširnije

Izvor: Informer.rs