Vučević: Granit 2023, veličanstven prikaz, završena generalna proba!

od strane | apr 20, 2023 | Vesti | 0 Komentara

– Sa velikim ponosom i zadovoljstvom konstatujem da je uspešno završena generalna proba prikaza sposobnosti Vojske Srbije Granit 2023 – rekao je Vučević za Tanjug i dodao da će tu konstataciju navesti i u izveštaju predsedniku Srbije kao vrhovnom komandantu oružanih snaga.

Tanjug

Vučević je naglasio da Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane sa nestrpljenjem i velikom nadom čekaju 22. april, da još jednom sve prikažu pred celokupnom javnošću Srbije i brojnim gostima iz inostranstva.

– Ovo sve deluje vrlo impresivno na ponos svih građana i otadžbine – rekao je Vučević i naglasio da će svi, makar i ako letimično pogledaju moći da vide koliko je vojska napredovala, koliko je snažnija, opremljenija, osposobljenija, motivisanija, ornija nego u godinama iza nas.

Tanjug

Kazao je da je Vojska Srbije, zahvaljujući svemu što je učinjeno, na ponos otažbine i svih građana, najsnažniji garant slobode i nezavisnosti naše države. Vučević je čestitao svima koji su učestvovali u pripremi tog veličanstvenom prikaza sposobnosti i naoružnja VS i pozvao sve sve građane da u subotu dođu na aerodnom u Batajnici koji nosi ime jednog od navjećih heroja i stradalinika 1999. po pukovniku pilotu Pavloviću. Dodao je da na obeležavanje Dana Vojske Srbije posebno poziva decu, roditelje, škole, i da će svi zainteresovani moći da čuju detaljna objašnjenja o vežbama i oruđu, ali i profesiji kojom se bave.

Tanjug

– Više od 5.000 pripadnika učestvuje u prikazu i više od 2.300 komada oruđa i oružja – svega čime vojska raspolaže – rekao je Vučević i dodao da da će na aerodromu biti i poseban deo u kojem će izlagati predstavnici grupacije odbrambene industrije Srbije.

Tanjug

Vučević je dodao da je generalna proba prilika da oštro oficirsko oko uvidi da li postoji nešto što treba da bude dotegnuto i uglačano, kako bi se do subote sve dovelo do savršenstva. Zahvaljujući njihovom znanju i sposobnosti čeka nas spektakl, rekao je Vučević. Kapije aerodroma za sve posetioce, koji žele da razgledaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu VS biće otvorene od 9 do 15 časova.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs