VSU NA NOVODONJECKOM PRAVCU IZGUBILA VIŠE OD POLOVINE SNAGA! MOSKVA OBNOVLJA KAHOVSKU HE, Ukrajina nišani izraelske tenkove (FOTO/VIDEO)

od strane | jun 19, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Saldo naveo kada će biti obnovljena Kahovska hidroelektrana

Obnavljanje Kahovske hidroelektrane moglo bi da počne kada se ukrajinska vojska bude udaljila na dovoljno bezbedno rastojanje, izjavio je za Sputnjik vršilac dužnosti gubernatora Hersonske oblasti Vladimir Saldo.
„Definitivno, nakon postizanja ciljeva specijalne vojne operacije, ili čak ranije, kada oteramo neprijatelja na bezbedno rastojanje, počećemo da obnavljamo Kahovsku hidroelektranu. Drugog puta nema – previše je za nju vezana ekologija i ekonomija Hersonske oblasti i severnog Krima. To je principijelno pitanje“, rekao je Saldo.

MOSKVA NE PRAŠTA! BUDANOV JE LEKCIJA SVIMA KOJI PRETE DA ĆE POBITI SVE RUSE! „Raketna kazna“ za šefa obaveštajaca Ukrajine!

Ukrajina bi izraelske tenokove „merkava“

printscreen

Veliku partiju izraelskih otpisanih tenkova „merkava“ mogle bi da dobiju Ukrajina i Poljska, piše portal „Vala“ pozivajući se na tvrdnju neimenovanog poljskog vojnog eksperta.

Ranije je list „Ediot ahronot“ preneo, pozivajući se na činovnike Ministarstva odbrane Izraela, da ta zemlja pregovora o ispruci više od 200 otpisanih tenkova „merkava“ druge i treće generacije s dvema državama, od kojih je jedna u kontinentalnoj Evropi.
Prema informacijama „Vala“, pregovori o isporukama tenkova mogli bi da počnu usled pritiska Vašingtona. Neimenovani poljski ekspert je pretpostavio da je oklopna tehnika namenjena Poljskoj i Ukrajini. Izvor portala iz izraelskih bezbednosnih krugova je potvrdio da se pregovara s dvema evropskim zemljama, dodavši da je za sada preuranjeno govoriti o zaključenju ugovora.

HOĆE LI EU PREŽIVETI?! ŽESTOK SUKOB NEMAČKE I FRANCUSKE! Hrvati stali uz Berlin, Italija podržava Pariz! U POZADINI JE SVAĐA OKO PODELE NOVCA!

Ukrajinci u Novodonjecku
izgubili više od polovine snaga

Ukrajinski odredi koji su pokušali da izvedu ofanzivna dejstva u južnodonjeckom pravcu, u oblasti naselja Novodonjecki su izgubili više od polovine snaga, rekao je za Sputnjik načelnik pres-centra grupacije „Istok“, pukovnik Oleg Čehov.

„U južnodonjeckom pravcu odredi grupacije ‘Istok’ su uz podršku artiljerije i avijacije naneli vatreni poraz protivniku koji pokušava da izvede ofanzivna dejstva“, rekao je oficir.

IPR: Ukrajinci preispituju taktiku?

Američka analitička kuća „Institut za proučavanje rata“ citirala je šefa Obaveštajnog centra Odbrambenih snaga Estonije pukovnika Marga Grosberga koji je 16. juna rekao da „nećemo videti ofanzivne operacije Ukrajine u narednih sedam dana“.
Vol strit džurnal je 17. juna slično izvestio da su ukrajinske snage „uglavnom zaustavile svoje napredovanje poslednjih dana“ dok ukrajinska komanda preispituje taktiku.

Dejstvo ruskog „tornada“

Vagner tražio F-35 od Politika

Osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin sarkastično je zatražio od američkog portala Politiko pomoć u opremanju njegove privatne vojske borbenim avionima F-35.
Politiko se obratio Prigožinu za komentar u vezi sa municijom koju koriste vagnerovci, a koja je navodno nabavljena od jedne američke kompanije.
Kao odgovor, američki novinari su dobili glasovnu poruku u kojoj je vođa privatne vojske tražio pomoć u nabavci borbenih aviona, američkih snajperskih pušaka, mitraljeza i bacača mina.
– Molim vas da razgovarate sa svojim kontaktima kako bismo mogli da nabavimo tu opremu. Imam još jedan zahtev za vas, nabavite F-35. Kao što smo ranije razgovarali, zalihe treba da se kupe preko Novog Zelanda. Možda će biti neophodno da dopunimo gorivo na Havajima, ali ja zapravo ne vidim problem – rekao je Prigožin u glasovnoj poruci Politiku.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs