„Vračarci“ hteli da otruju saradnika! Zvicer i Džoni cijanidom pokušali da ubiju Strahinju Savića jer je sarađivao sa policijom

od strane | jan 20, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Radoje Zvicer odbegli vođa zloglasnog „kavačkog klana“, prema optužnici koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) podiglo protiv kriminalne grupe Vračarci“, organizovao je kupovinu cijanida u Bugarskoj, a onda ga predao ljudima Nikole Vušovića, Džonija sa Vračara, kako bi otrovali Strahinju Savića, koji je, u tom trenutku, bio u pritvoru u Bijelom Polju i sarađivao sa policijom.

Kako je navedno u optužnici opasan otrov je utrljan u vruće pečenje, jer su „kavčani“ znali da Strahinja Savić, zvani Debeli, neće moći da mu odoli. 

Foto: Printscreen

„Vračarci“ pohapšeni ali je vođa grupe Nikola Vušović izbegao hapšenje

Ovo se pored ostalog navodi u optužnici TOK, koja je nedavno potvrđena, pa se uskoro očekuje i početak suđenja grupi koju je organizovao Nikola Vušović, poznatiji po nadimcima Ludi, Ćopavi i Džoni sa Vračara, a koja je radila za Radoja Zvicera koji je takođe optužen. 

Desetak grama otrova, po Zvicerovom nalogu, preuzeto je u Sofiji i odatle je prokrijumčareno do Srbije, a potom prošvercovano i do Bijelog Polja. Pripadnici klana, nadali su se, u prvom momentu, da će Strahinja Savić, iz Kraljeva, biti prebačen iz zatvora u Bijelom Polju u Spuž, jer bi im to olakšalo situaciju, ali se to nije dogodilo. Oni su saznali da Savić nakon hapšenja sarađuje sa policijom i detaljno iznosi sve što zna o grupi kojoj je i sam pripadao, ali i o zločinima koje su oni počinili. 

Foto: MUP

Radoje Zviucer i Nikola Vušović planirali da ubiju saradnika koji priča sa policijom

Kavčani su saznali da je Savić dobrovoljno dao šifru svoje skaj aplikacije, ali i ispričao šta sve znao i ubistvu Aleksandra Šarca koji je u oktobru 2020. godine izrešetan u garaži Tržnog centra „Ušće“ u Beogradu. Savić je ispričao i da je sa svojim zemljakom Lazarom Ilićem došao u Budvu, da ubiju Marka Ljubišu Kana, za koga im je rečeno da je „škaljarac“.

Da bi ga naterali da promeni „stranu“ i zaćuti, vođe ove kriminalne grupe, Vušović i Zvicer, kako tvrdi tužilaštvo, naložili su Dariu Đorđeviću Deksteru i Nikoli Milekoviću da pronađu ljude, koji će da pritisnu članove Savićeve porodice, odnosno sestru koja bi uticala na njega.
Kako ona, u startu, nije pristajala na to, uprkos ponudama u vidu novca i poklona, kasnije i pretnjama, odlučili su da promene taktiku.

Prvo su zapalili automobil „mercedes“ njenom nevenčanom suprugu, koji je ona vozila, a potom su izazvali požar u njihovom restoranu brze hrane. Ona je tada, kako se navodi u optužnici, pristala da „jače“ stisne brata kako bi zaćutao. Iza njenih leđa, međutim, pravili su plan kako da je prvo iskoriste da ga ubiju, a potom se reše i nje kao neugodnog svedoka.

U optužnici se navodi, da im je u tome, svesrdno pomagala rođena sestra Lazara Ilića, koji je optužen za ubistvo Šarca, a i uhapšen je sa Savićem u Budvi, tokom priprema da ubiju Kana. Aleksandra Čavić, Ilićeva sestra je, prema optužnici, „špijunirala“ kako se ponaša Jelena Savić, koliko je uplašena i spremna na saradnju.

Najveći deo optužnice odnosi se na samo pripremu Savićevog ubistva, nabavku cijanida, ali i način na koji otrovana hrana treba da se unese u zatvor u Bijelom Polju, gde je u samici držan Savić. Iz prepiske Vušovića i ostalih pripadnika grupe, koja se sve vreme odvijala preko „skaj“ aplikacije, vidi se da odvijala „živa“ rasprava da li da se otrov stavi u kajmak, ajvar ili meso. Na preporuku Vušovića odlučeno je da se utrlja u pečenje isečeno kao bajadera:“Da se utrlja kao kada se biftek marinira“

Foto: informer.rs

Aleksandar Šarac izrešetan u garaži TC „Ušće“, preminuo u bolnici

Inače u optužnici se precizno navodi da su pripadnici ove grupe iz minuta u minut pratili unošenje „smrtonosnog paketa“ u zatvor, koji je, ne znajući da je u meso utrljano 10 grama cijanida, unela upravo Savićeva rođena sestra. Po porukama koje su razmenili evidentno je da je Vušović željno iščekivao dolazak kola Hitne pomoći u zatvor, ali je i strahovao da pečenje nije završilo u pogrešnim rukama pa da se „panduri potruju“. Kako je vreme odmicalo, a nije bilo nikakvih vesti o trovanju Savića, shvatili su da im je plan propao zbog čega su odlučili da sledeći put ga otruju arsenom.

U optužnici se, pored ostalog, navodi i komunikacija između Nikole Vušovića sa  Veljkom Belivukom  i Markom Miljkovićem, u januaru 2021. godine, desetak dana pre njihovog hapšenja, gde se dogovaraju kako i šta da urade povodom hapšenja Lazara Ilića i Strahinje Savića u Crnoj Gori i kako se ponašaju u policiji. Za Savića se navodi da „peave“, dok Ilić ćuti. Prvog nazivaju Debelim, a drugog – Mali.

Pored Nikole Vušovića i Radoja Zvicera u optužnici su i imena Nedeljka Todorovića, Daria Đorđevića Dekstera, Aleksandra Miloševića, Nikole Milekovića, Ognjena Draškovića, Danila Tešićam Bojana šotre, Aleksandre Čavić, Bojana Dimitrijevića i Dejana Rutalja. Deo okrivljenih je iz Kraljeva, ostatak iz Beograda.

sledeća vest

TV

Live TV

Da li će nas roboti zameniti? Veštačka inteligencija i razvoj robotike izmeniće svet iz korena!

Kada je u pitanju veštačka inteligencija, moramo znati u šta ulažemo, jer nije svaka od njih isplativa, a ulaganja u njih su ogromna. Zbog napredovanja tehnologije, kompanijama su u fokusu ChatGPT i veštačka inteligencija. Da li ovo može da dovede do situacije da ljudi masovno počnu dobijati otkaze kao i da li je kraj kreativnosti što se ljudske civilizacije tiče? Na ova pitanja u „Info jutru“ pokušaće da odgovori Petar Vasić, stručnjak za digitalni marketing.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs