(VIDEO) ZAPAD DRHTI OD PUTINOVE AKTOVKE! Kofer od kog se NE ODVAJA može da presudi NATO paktu! Postoje još DVE TAKVE, a nalaze se kod…

od strane | apr 19, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ruski predsednik je sa sobom, pokazuju snimcki koji su se pojavili u britanskim medijima, poneo i svoju „nuklearnu aktovku“.

Britanski tabloidi pišu i kako je Putin neobično ukočeno hodao dok je izlazio iz helikoptera u Hersonu. Takođe je viđen kako nespretno izlazi iz SUV-a pre nego što su ga u vojnoj bazi dočekali komandanti.

Foto: Tanjug/AP


Pogledaj galeriju

– Činilo se kao da je šepao dok je hodao prema vojnim komandantima, dok je njegov pomoćnik viđen kako verovatno nosi zloglasni nuklearni kovčeg – pišu Britanci.

Dok se Putin iskrcavao iz helikoptera, u blizini njega je stajao muškarac u civilnoj odeći koji je u ruci držao crni kovčeg za koji britanski mediji pišu da je „nuklearna aktovka“ koja je deo automatizovanih sistema komandaovanja i kontrole ruskih strateških nuklearnih snaga. Smatra se da u Rusiji postoje tri takve aktovke, a jedna je stalno uz predsednika Putina.

The same Putin who prefers to stay (and sit) 50 feet away from people supposedly arrived in Henichesk, a town in the Kherson region.

…or maybe it’s not the same Putin. 🤔#Putin pic.twitter.com/anfWW5PDLA
— Natalka (@NatalkaKyiv) April 18, 2023

– Uvijek voli da u blizini ima tu aktovku jer tako šalje poruku Zapadu i ostalima da je Rusija spremna. To je i taktika zastrašivanja – govore ljudi iz bliskih krugova ruskog lidera.

Prema nuklearnoj doktrini Rusije, ruski predsednik je krajnji donosilac odluka kada je u pitanju upotreba ruskog nuklearnog oružja, bilo strateškog ili taktičkog. Takozvana nuklearna aktovka ili „Čeget“ je uvek uz predsednika Putina. Smatra se da ruski ministar obrane Sergej Šojgu i načelnik glavnog štaba ruske vojske Valerij Gerasimov takoer imaju takve aktovke.

Aktovka je spojena s posebnim komunuikacionim sistemom kodnog imena „Kavkaz“, koji podržava komunikaciju među visokim vladinim dužnosnicima u trenucima kada se donose odluke o upotrebi nuklearnog oružja. Ako Rusija smatra da se suočava sa strateškim nuklearnim napadom, Putin bi mogao putem aktovke da pošalje direktan nalog za lansiranje komandi generalnog štaba, koja poseduje nuklearne kodove.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs