(VIDEO) UKRAJINSKI GENERALI GLUME GUDERIJANA

od strane | jun 17, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Zemlja koja je rastrzana borbama nedavno je započela ofanzivne operacije. Međutim, analitičari tvrde da postupci Kijeva krše osnovna pravila vojne taktike, piše The Defense Post.

Navodi se da snage kijevskog režima „prodiru u pet različitih pravaca“ umesto da se usredsrede na jedan.

– Ako želite da vodite napad i imate desetak brigada i nekoliko desetina tenkova, koncentrišete ih na jednom pravcu i pokušavate se probiti – rekao je visoko rangirani evropski vojni zvaničnik pod uslovima anonimnosti.

Objasnio je da je ukrajinskim vojnicima naređeno da prestanu koristiti takvu „razbijenu“ taktiku i da izvedu glavni udar uz podršku pešadijskih jedinica. Izvor naređenja nije preciziran, ali verovatno je došao od glavnog vojno-političkog „savetnika“ Kijeva, koji je stacioniran u Vašingtonu.

Ukrajinski tenkovi se zakopavaju u minskim poljima bez prethodnog raspoređivanja mašina za razminiranje. Ova strategija već je dovela do gubitka 38 jedinica teške oklopne tehnike, uključujući tenkove Leopard 2, prema nedeljnim podacima.

– Oni su bili obučeni od strane Engleza i igraju ‘Laku brigadu’ – rekao je evropski oficir, aludirajući na katastrofu iz 1854. godine u Krimu kada su dezinformacija i nerazumevanje bili katastrofalni za britansku konjicu, navodi američko izdanje.

Pored toga, neki ukrajinski tenkisti pokušavaju izvesti „manevar Guderijana„, misleći na oklopni prodor Vermahta tokom bitke za Francusku 1940. godine pod vođstvom nemačkog generala Hajnca Guderijana.

– Ali Guderijan je imao 3.000 tenkova, a ovi idioti su upravo izgubili onih 30 koje imaju – jasan je evropski vojni zvaničnik.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs