(VIDEO) Prekretnica u ratu! Rusija bacila najstrašnije oružje, sada je jasno kakav horor sledi: Pada cela odbrana…

od strane | jun 29, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Bombardovanje položaja ukrajinskih oružanih snaga avio-bombama FAB-3000 preopteretiće vazdušnu odbranu Ukrajine, piše The National Interest.

„Ako se na istoku Rusije masovno proizvodi ovo naoružanje, kako navode ruski mediji, onda će bombardovanje ovim gigantima ciljeva u Ukrajini preopteretiti vazdušnu odbranu Ukrajine i srušiti celu njenu strategiju odbrane od udara iz vazduha“, stoji u članku.

Analitičar je upozorio da ukrajinske oružane snage nemaju načina da odbiju napade tako velikog naoružanja. Takođe je pretpostavio da će upotreba FAB-3000 u zoni specijalne vojne operacije (SVO) biti jedan od ključnih faktora završetka sukoba u korist Rusije.

U petak je novinar nemačkog Bilda, Julijan Repke, pozivajući se na video koji je kružio internetom, izvestio o prvom korišćenju FAB-3000 sa UMPC-om (univerzalnim modulom planiranja i korekcije) od strane ruskih trupa.

U martu je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je pokrenuto masovno proizvodnje trotonskih avio-bombi FAB-3000. Kako je za RIA Novosti rekao ruski vojni stručnjak Aleksej Leonkov, ova trotonska avio-bomba poseduje toliku razornu snagu da se može koristiti za napad na posebno utvrđena područja, a nove tehnologije će je praktično pretvoriti u visokoprecizno oružje.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS) aktivno koriste avio-bombe opremljene univerzalnim modulima planiranja i korekcije (UMPC) u zoni SVO. Borbeni avioni sada mogu da gađaju utvrđene položaje ukrajinskih snaga bez izlaganja vatri protivničkih protivvazdušnih raketnih sistema.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs