(VIDEO) OSVETA PUTINU! Ukrajinci objavili snimak NAPADA na RUSKU teritoriju, dronom UNIŠTILI ključnu poziciju pa POSLALI PORUKU lideru RUSIJE!

od strane | mar 6, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Kraken, specijalna jedinica Odbrambene obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane, saopštila je da je uništila autonomni osmatrački toranj Grenadir u ruskoj oblasti Brijansk, koristeći dron samoubicu.

„Koristeći bespilotni samoubilački dron, obaveštajne snage specijalne jedinice Kraken uništile su autonomni osmatrački toranj Grenadir u regionu Brjansk„, navodi se u objavi na Telegramu. 

Specijalna jedinica objavila je snimak operacije. Na njemu se vidi da je kula pogošena iz drugog pokušaja:

The intelligence forces of the special unit „KRAKEN“ destroyed an observation tower in the Bryansk region with the help of a kamikaze drone. pic.twitter.com/4oKiJlCiKC
— NOËL 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) March 5, 2023

Međutim, iz jedinice nisu precizirali kada se to dogodilo. Ujutro 2. marta, guverner ruske oblasti Brjansk, koja se graniči sa Ukrajinom, tvrdio je da se ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa (SRG) infiltrirala u region, uzela civile za taoce i pucala na automobil. Ovu priču veoma brzo su preuzeli propagandni mediji, ali su objavili krajnje kontradiktorne informacije.

Istovremeno, ukrajinski graničari su javili da je situacija na granici sa Rusijom pod kontrolom, a svaka informacija koja sugeriše da se na teritoriji Ruske Federacije nalazi neka vrsta „ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe“ predstavlja informativnu provokaciju zemlje agresora.

Takozvani Ruski dobrovoljački korpus je kasnije saopštio da su njihovi vojnici, a ne „ukrajinska izviđačko-diverzantska grupa“, 2. marta ušli na teritoriju Ruske Federacije kako bi pokazali da slobodni Rusi sa oružjem u rukama mogu da se bore protiv Putinovog režima.

Denis Nikitin, komandant Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RVC), rekao je da su ukrajinske vlasti upoznate sa operacijom RVC u regionu Brjanska.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs