(VIDEO) Igra je gotova! Šta ovo Rusi spremaju?! Razorni „Drakon“ preokreće situaciju, pogledajte kakav horor dolazi na front!

od strane | mar 5, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rusija pravi novi višecevni raketni lanser TOS-3 „Drakon“, piše ruski portal „Rusko oružje“.

Kako se pretpostavlja, raketni lanser će biti opremljen raketama TBS-M3 koje će moći da pogađaju mete na udaljenosti do 15 kilometara. Ranije je termobarična municija mogla da se koristi na udaljenosti od šest i deset kilometara.

TOS-3 je preuzeo najbolje karakteristike od svojih prethodnika. Novi model će imati zaštićenu šasiju. Pretpostavlja se da će lanser odjednom ispaljivati 15 projektila. Borbeno vozilo će imati manju težinu i veću brzinu u poređenju sa prethodnicima. Kako piše portal „Armijski standard“, težina raketnog lansera TOS-A1 „Soncepek“ sa punom opremom iznosi 44,3 tone, a na asfaltu dostiže brzinu do 60 kilometara na sat.

Pored toga, „Drakon“ će dobiti poboljšanu dinamičku zaštitu koja će povećati njegovu otpornost prilikom napada protivtenkovskih raketa i dronova kamikaza.

Kako je ranije saopšteno, novi lanser će praviti fabrika „Omsktransmaš“, proizvođač teških raketnih lansera „Soncepek“ i „Tosočka“.
 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs