(VIDEO) ČUDNA POJAVA NA NEBU IZNAD JAPANA, KRETALO JE KAO…! Astronomska opservatorija još nema objašnjenje

od strane | maj 11, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Video snimak koji je snimio reporter NHK-a prikazuje objekte kako sijaju nebom u blizini Naha Sitija u najjužnijem regionu Japana. Novinar je rekao da je bio iznenađen prizorom, napominjući da je u početku mislio da je vatromet, ali da nije čuo nikakav zvuk kao i da se svetlost kretala u pravoj liniji.

Astronomska opservatorija Išigakijima, koja se nalazi u gradu Išigaki kasnije je potvrdila da je na nebu primećena traka svetlosti.

Dok objekti tek treba da budu definitivno identifikovani, opservatorija Išigakijima ponudila je objašnjenje, uz napomenu da se očekivalo da će ostaci kineske rakete lansirane prošlog novembra ponovo ući u Zemljinu atmosferu u noći 10. maja.

„Može se očekivati da će vatrene kugle i meteoriti udariti Zemlju vertikalno ili koso, ali krhotine satelita i raketa kruže oko Zemlje“, saopštila je opservatorija.

Dakle, moguće je da krhotine izgledaju upravo ovako jer će polako uroniti, skoro paralelno sa Zemljom, i izgoreti tokom dugog vremenskog perioda. Kiša meteora Eta Akuarid je takođe u toku – aktivna je ove godine između 15. aprila i 27. maja – međutim, vrhunac događaja je već prošao prošle nedelje.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs