Vest iz Italije o Rusiji i Ukrajini zapalila Evropu! O ovome bruje svi, mnogi su zaboravili na ključnu činjenicu: Znate li šta imaju…

od strane | jun 12, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Snabdevanje zapadnim oružjem i dozvola za udar na rusku teritoriju neće naterati Moskvu da kapitulira i samo će doprineti razotkrivanju neuspeha zapadnih lidera, piše italijanski list „IL Fatto Quotidiano“.

„Zapravo, nijedno zapadno oružje ne može naterati Moskvu da se preda, jer ona raspolaže sa šest hiljada nuklearnih bojevih glava. Rusija je u Ukrajini jednostavno nepobediva. Zbog nesposobnosti i korumpiranosti vladajuće klase, Evropska unija se upustila u konflikt u kojem može samo izgubiti“, smatra autor materijala.

U članku se napominje da sukob u Ukrajini postaje sve opasniji. Autor takođe optužuje italijanskog ministra odbrane Gvida Krozeta i ministra spoljnih poslova Antonija Tajanija da su odbacili diplomatiju i nastavili da šalju oružje Ukrajini dok je svet na ivici ponora, nesposoban da započne mirovne pregovore.

Prošle nedelje je američka administracija dozvolila Ukrajincima da koriste oružje koje im je prebačeno protiv ciljeva na ruskoj teritoriji u blizini oblasti Harkov , ali je ostavila na snazi zabranu prekograničnih udara operativno-taktičkim projektilima Atacms i drugim vatrenim oružjem dugog dometa.

Vladimir Putin je istakao da predstavnici zemalja NATO-a moraju biti svesni „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve na ruskoj teritoriji.

sledeća vest

Srbija

Srbija

Na ovo su Prijepoljci čekali 10 godina!

Posle 10 godina u Zdravstvenoj stanici u Kolovratu ponovo je počela da radi laboratorija i stomatološka ordinacija. Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić u društvu direktora Opšte bolnice Prijepolje Branka Gojakovića, direktora Doma zdravlja Elmedina Čičića i Aleksandra Lazića, direktora Zdravstvenog centra Užice obišao je ovu zdravstvenu stanicu kao i onu u Brodarevu.

Srbija

Ima li jeftinije? U Pirotu počeli da rade bazeni, a cena karte…

Na velikom otvorenom kupalištu u Pirotu otvorena je letnja sezona! Novi bazeni u okviru Sportskog centra izgrađeni su prošle godine i za nekoliko meseci rada imali su više od 90.000 posetilaca. Prema rečima direktora Sportskog centra Nenada Đorđevića ove godine biće ih više jer su, kako je rekao, uslovi odlični a cena karata veoma pristupačna!

Opširnije

Izvor: Informer.rs