Veselinović potrčao na tajkunske medije da soli pamet Srbima: Srebrenica je genocid!

od strane | jul 11, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović bez imalo srama tvrdi da se u Srebrenici jula 1995. godine dogodio genocid.

Veselinović, za koga je direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić rekao da bi trebalo da vodi Srbiju, o čemu je Informer već pisao, po povratu iz Srebrenice potrčao je na tajkunsku N1 da bi ponovio nebrojeno mnogo puta ponovljenu laž – da se u Srebrenici dogodio genocid.

Tu nema sada neke debate, da li je bilo ili nije bilo. Jeste, bilo je. Sve što stoji tamo je bilo, i to ne može nikada da bude sakriveno i ne može nikada da bude preispitivano – naveo je Veselinović.

Foto: Tanjug

Emir Šuljagić

Da bruka Vesilinovića bude veća, on je pohvalio „kulturu sećanja u BiH“, što nije ništa drugo nego medijsko, političko i pravno nasilje nad činjenicama sa ciljem da se Srbi i Srbija proglase genocidnim narodom.

Želeo sam da na ljudskom niovu posetim komemorativni centar u Potočarima, i da sa ljudima tamo, koji predano rade na kulturi sećanja, prođem kroz taj strašan događaj, taj genocid koji se desio, i da sa njima porazgovaram o tome. Hteo sam da pošaljem poruku da mi kao nova generacija političara moramo da sarađujemo, moramo da razgovaramo i moramo da nazovemo stvari pravim imenom. Ja mislim da to svako treba da učini. Prvenstveno mi koji dolazimo iz Srbije, moramo da pokažemo pravac u kom naše društvo treba da ide. A to je da se suočimo sa zločinima iz prošlosti, da ih nikada ne zaboravimo, i da uradimo sve što je u našoj moći da se to više nikada nikome ne ponovi – rekao je Veselinović.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs