Veliki obračun! Arapi bombarduju američku vojsku! Eksplozije tresu položaje na Bliskom istoku, Pentagon hitno odgovorio!

od strane | feb 28, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Baza vojske SAD kod naftnog polja Omar u provinciji Deir ez Zor na istoku Sirije napadnuta je uz pomoć pet raketa i jednim dronom, prenose „RIA Novosti“.

– Pet raketa lansirano je na američku bazu kod naftnog polja Omar. Rakete su pogodile južni deo baze – navodi izvor i dodaje da je u napadu korišćen i jedan dron-kamikaza.

Kao odgovor na napad, avioni američkog ratnog vazduhoplovstva izvršili su udar po formacijama koje su u savezu sa Oružanim snagama Sirije u provinciji Deir ez Zor.

Od eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, baze, vojni objekti i trupe SAD u Iraku i Siriji bile su izloženi redovnim napadima, za koje su odgovornost preuzimale šiitske militantne grupe iz Iraka.

Podsećanja radi, vojska SAD je ilegalno zaposela oblasti na istoku i severoistoku Sirije, u provincijama Deir ez Zor, el Hasakah i Raka, gde se nalaze najveća naftna i gasna polja ove Bliskoistočne države. Vlasti u Damasku su u više navrata prisustvo američkih trupa na teritoriji Sirije označili kao okupaciju i državnu pirateriju pokrenutu sa ciljem očigledne krađe nafte.

sledeća vest

Vesti

Politika

Prvi u nizu Sretenjskih susreta – Ima li slobode bez države?

„Prvi sretenjski susret“, naučni skup na temu „Ima li slobode bez države?“, održan je danas u Beogradu u prisustvu velikog broja istoričara, akademika, studenata i drugih uglednih gostiju. U organizaciji Fondacije „Za srpski narod i državu“ o srpskoj državnosti, važnosti i ulozi Sretenjskog ustava, našoj tradiciji, demokratiji i kulturi, govorili su prof. dr Dragutin Avramović sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Miša Stojadinović, naučni savetnik sa Instituta za političke studije, kao i prof. dr Aleksandar Rastović, naučni savetnik iz Istorijskog instituta Beograd.

Hronika

Akcija policije

Evo kako hapsi UKP! Lezi dole, ruke na leđa“

U zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva Vertikala, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbednosno- informativne agencije, Evropola, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela teško ubistvo i jedno teško ubistvo u pokušaju.

Opširnije

Izvor: Informer.rs