VAGNER ZAUZEO NOVE POLOŽAJE U BAHMUTU! UKRAJINA NAPALA BELGORODSKU OBLAST! Kijev zapretio rusima širom sveta! Najmasovniji napad od početka rata!

od strane | maj 8, 2023 | Vesti | 0 Komentara

ŠOK! KIJEV NEĆE DOBITI NIŠTA?! Portparol Erdogana otkrio šta je Putin rekao na sastanku sa Turcima!

Brifing Ministarstva odbrane Ruske Federacije

– Ruski jurišni odredi nastavljaju da oslobađaju zapadni deo Bahmuta, uz podršku Vazdušno-desantnih snaga koje opkoljavaju protivnika s bočnih prilaza, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije u ponedeljak.

– Napadima avijacije, vatrom iz artiljerije vojne grupacije ‘Jug’ poraženi su odredi protivnika na područjima naselja Krasno, Bogdanovka, Stupočki i Časov Jar u Donjeckoj Narodnoj Republici“, navedeno je u saopštenju.

– U donjeckom pravcu ukrajinske snage su tokom proteklog dana izgubile više od 380 vojnika i stranih plaćenika, dok su gubici Kijeva u kupjanskom i krasnolimanskom pravcu oko 120 vojnika.

– Vojna grupacija „Istok“ izvela je napade na položaje protivnika u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu i likvidirala do 70 ukrajinskih militanata, šest jedinica vojne tehnike, kao i dva skladišta oružja u DNR i Zaporožju.

– Ruski sistemi PVO su tokom proteklog dana oborili 15 ukrajinskih bespilotnih letelica.

– U naselju Balakleja, u Harkovskoj oblasti, ruska vojska je pogodila skladište s ukrajinskim naoružanjem i vojnom tehnikom.
 

ĆUTANJE MOSKVE ZNAČI SAMO JEDNO – RUSI SPREMAJU NEŠTO OPASNO! Ukrajinci u panici, strahuju od odmazde neviđenih razmera!

Reuters/Printscreen Telegram

Vagner zauzeo zgradu medicinske škole u Bahmutu

Evropska komisija dostavila zemljama EU predloge za novi paket sankcija Rusiji

Evropska komisija dostavila je zemljama Evropske unije predloge za novi paket sankcija Rusiji zbog situacije u Ukrajini, izjavio je portparol Evropske komisije Erik Mamer.

„Paket će biti usmeren na primenu sankcija, njihovu efikasnost, kao i na mere protiv zaobilaženja sankcija“, rekao je Mamer na konferenciji za novinare.
 

PUTIN ZAGRMEO, ISTINA SE NEĆE IZVRTATI! Ruski lider poslao jasnu poruku! „Nacisti, njihovi pomagači i naslednici…“

Ukrajina napala grad Šebekino u Belgorodskoj oblasti

– Šebekino je danas bilo pod masovnim granatiranjem Oružanih snaga Ukrajine. Prvi put nije bilo žrtava i povređenih. Drugi put je jedna od granata eksplodirala u blizini tri stambene zgrade – prozori su razbijeni, balkoni su oštećeni. Ima 4 žrtve, dve su odbile hospitalizaciju, još dvoje su prebačeni u okružnu CRH. Obilazak teritorije od vrata do vrata se nastavlja – rekao je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

EK: Fon der Lajenova namerava da poseti Ukrajinu i sastane se sa Zelenskim

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen planira da u utorak poseti Ukrajinu i sastane se sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim, izjavio je portparol EK Erik Mamer na brifingu.

Tanjug/AP

U saopštenju se navodi da će Lajenova potvrditi Kijevu da ima nepokolebljivu podršku Evropske unije.

„Ukrenergo”: U nekoliko oblasti evidentirana oštećenja na elektrodistributivnim mrežama

Oštećenja na elektrodistributivnim mrežama zabeležena su u Harkovskoj, Sumskoj, Černjigovskoj oblasti Ukrajine, kao i delovima DNR i Hersonske oblasti koje su pod kontrolom Kijeva, saopštila je nacionalna energetska kompanija „Ukrenergo”.

Ukrajinski mediji su u noći između nedelje na ponedeljak objavili da je došlo do serije eksplozija u nizu gradova i oblasti Ukrajine, uključujući Kijev, nakon što je tamo bila proglašena uzbuna za vazdušnu opasnost. Takođe, bilo je objava o eksplozijama i požaru u Odesi.
 

KIJEVSKI REŽIM OTKRIO PRAVI RAZLOG RATA?! Kremlj hitno reagovao na monstruoznu izjavu! „Zbog ovog je Putin i pokrenuo SVO!“

Optuženom za atentat na Prilepina određen dvomesečni pritvor

Prema sudskoj odluci, Aleksandru Permjakovu, optuženom za dizanje u vazduh automobila pisca Zahara Prilepina, određen je pritvor u trajanju od dva meseca, saopštila je pres-služba Generalnog tužilaštva Rusije.

Prethodno je Istražni komitet Rusije na svom telegram kanalu objavio da je protiv osumnjičenog za atentat na ruskog pisca Zahara Prilepina podignuta optužnica za terorizam.
 

STRELKOV OSUO PALJBU PO PUTINU I GENERALIMA! Biši agent FSB-a najavio skori poraz Rusije!

Reuters

KIJEV VIŠE NE KRIJE! „UBIJAMO, I UBIJAĆEMO RUSE!“ Jeziv odgovor Budanova na pitanje o Darji Duginoj, u opasnosti Rusi širom sveta!

Ruski lancet uništava višecevni raketni bacač „Grad“

KINA REAGOVALA NA PAKLENI PLAN ZAPADA! Peking otkrio šta će se desiti ako EU uvede sankcije! „Ne idite pogrešnim putem…“

Kličko: Najmasovniji napad na Kijev od početka rata

– Noćni napad na Kijev bio je najmasovniji od početka rata, 36 dronova kamikaza je napalo grad – rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko

▪️ Kao rezultat napada Šahida, oštećena je cisterna sa dizel gorivom i 15 kamiona u Solomenskom okrugu, javile su lokalne vlasti ujutru.

▪️ Takođe, „zapaljeni fragmenti“ bespilotne letelice pali su na pistu aerodroma Žuljani.

▪️ Gradonačelnik Kličko je precizirao da u gradu nema mrtvih.

KRITČNO U PRIDNJESTROVLJU, ZOVU RUSE U POMOĆ! Vlasti traže drastično povećanje prisustva ruskih vojnika!

Ukrajinski mediji: Eksplozije u Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti

U Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine čule su se eksplozije, objavilo je ukrajinsko izdanje „Klimenko tajm” na telegramu.

Prethodno je, prema podacima ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije, uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena u tim dvema oblastima, kao i u Sumskoj i Poltavskoj.

Ukrajinska vojska granatirala grad u Zaporoškoj oblasti, ima povređenih

Ukrajinske snage granatirale su grad Pologi u Zaporoškoj oblasti, a prema preliminarnim informacijama ima povređenih, saopštila je novinarima gradska administracija.

U saopštenju se dodaje da takođe ima oštećenja i uništenja na objektima civilne infrastrukture
 

ZELENSKI UKINUO DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM! Evo šta će Ukrajinci od sada da slave!

Uzbuna za vazdušnu opasnost 

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u Nikolajevskoj i Kirovogradskoj oblasti Ukrajine, pokazuju podaci onlajn mape Ministarstva za digitalnu transformaciju zemlje.

PUTIN I SI SPREMAJU NEŠTO VELIKO?! AKO OVO PROĐE, SVET SE MENJA IZ TEMELJA! Oči cele planete uprte u Ameriku, Kina i Rusija „udaraju“ na ovaj datum?!

Ruska avijacija navođenim bombama uništava živu silu ukrajinskih snaga

Kisindžer: Pregovori do kraja ove godine

Nekadašnji američki državni sekretar Henri Kisindžer smatra da će pregovarački proces o rešavanju ukrajinske krize početi do kraja ove godine.

– Sada kada je Kina stupila u pregovore, svi će stati na svoja mesta. Mislim da ćemo do kraja godine govoriti o pregovaračkim procesima i čak o realnim pregovorima – rekao je Kisindžer u intervjuu za CBS.
 

U Kijevu oštećen rezervoar sa dizel gorivom

U Solomenskom regionu Kijeva oštećen je rezervoar sa dizel gorivom, saopštila je gradska vojna administracija.

Takođe se dodaje da je verovatno bila oštećena cev gasovoda viskog pritiska, nakon čega je došlo do paljenja gasne baklje. Precizira se da je gas blokiran, a požar ugašen.

Prethodno su ukrajinski mediji izvestili o eksplozijama u Kijevu i Kijevskoj oblasti.
 

Ruske snage izvele napad na ukrajinska skladišta u Zaporoškoj oblasti

Predstavnik administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov izjavio je da su ruske snage izvele napadena ukrajinska skladišta i položaje u delu Zaporoške oblasti koju kontroliše Kijev.

Ukrajinski mediji su tokom noći između nedelje na ponedeljak objavili da je došlo do serije eksplozija u nizu gradova i oblasti Ukrajine, uključujući Kijev, nakon što je tamo bila proglašena uzbuna za vazdušnu opasnost.

Rogov je nakon toga na svom telegram kanalu dodao da se serija eksplozija čula i u različitim područjima regionalnog centra, grada Zaporožja, koji je privremeno pod kontrolom Kijeva.
 

Ruski Su-34 pogodio punkt sa stranim plaćenicima

Ruski bombarder Su-34 izveo je napad navođenim bombama na punkt sa stranim plaćenicima na područku sela Ivanovka u Harkovskoj oblasti, rekao je Sputnjiku načelnik pres-centra vojne grupacije „Zapad“, pukovnik Sergej Zibinski.

Tanjug/AP

On je dodao da su u kupjanskom pravcu u protekla 24 sata otkrivene i likvidirane dve diverzantsko-izviđačke grupe protivnika. Sprečena su tri pokušaja rotacije odreda Oružanih snaga Ukrajine na prvoj liniji fronta, u području naselja Timovka, Kislovka i Novomlinks.
 

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog Instituta za proučavanje rata

▪️ Ruske snage nastavljaju ograničene ofanzivne operacije severoistočno od Kupjanska i južno od Kremene.

▪️ Ruske trupe su ostvarile određene teritorijalne prednosti u Bahmutu i nastavljaju ograničene ofanzivne operacije na frontu Avdijevka-Donjeck.

▪️ Ruski mediji tvrde da su ukrajinske snage u noći između 6. i 7. maja lansirale 23 drona na Krim.

▪️ Konstitutivni entiteti Ruske Federacije nastavljaju da regrutuju i formiraju regionalne oružane formacije i dobrovoljačke bataljone.

▪️ Ruske vlasti nastavljaju da planiraju i sprovode evakuaciju civilnog stanovništva na oslobođenim teritorijama Zaporoške oblasti.

SAVREMENA OPREMA, TEŠKO NAORUŽANJE, NOVE TRUPE… Rusi poslali zastrašujuću silu na zapad Bahmuta, sve mora biti rešeno do sutra?!

Udar drona u Kijevu zabeležen na video-strimu ukrajinskog gejmera

NISU RUSI?! OVO JE NAJVEĆI STRAH UKRAJINACA PRED OFANZIVU! Ako napad propadne, njima će morati mnogo toga da objasne!

Posledice raketnog udara na Odesu

Rakete Ks-22 bile su usmerene na skladište jednog od prehrambenih preduzeća i na rekreativno područje na obali Crnog mora, pišu ukrajinski mediji.

– Spasioci rade na eliminisanju požara. Nije bilo informacija o žrtvama. Informacija se razjašnjava – saopštavaju gradske vlasti.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo: Oboreno 35 od 35 ruskih dronova 

Rad ukrajinskog PVO iznad Kijeva

Udar u Kijevu: požar u višespratnici nakon obaranja ruskog drona

Napad dronova-kamikaza na Kijev

Odredi grupe Vagner pokrenuli su snažan noćni juriš na Bahmut

▪️ Dok šahidi padaju širom Ukrajine, Rusi su krenuli da jurišaju u Bahmutu, pišu ukrajinski izvori.

▪️ „Udaraju bez prestanka, mislim da nas čeka pakleni dan“, piše drugi VSUšnik.

Noćni rezime ukrajinskih vojnih analitičara kaže:

▪️ U zapadnim kvartovima grada situacija je veoma teška.

▪️ U oblasti Hromova, Odbrambene snage još ne dozvoljavaju Rusima da se probiju na autoput.

Dnevni izveštaj :

▪️ Rusi nastavljaju sa napadima na višespratnice duž ulica Oslobodilaca Donbasa i Čajkovskog. Pojačana snage artiljerijske vatre na grad.

▪️U severnom delu sive zone Bahmuta, Vagner nastavlja jurišne operacije prema ulici Medvedeva i Ratnika internacionalista. Zabeležen je napredak „Vagnera“ u dve četvrti.

Borbe u Bahmutu: ukrajinske snage beže iz zgrade koju je zauzela grupa Vagner

Šahidi nad Ukrajinom: eksplozije u blizini Kijeva i u mnogim regionima

Eksplozije su odjeknule u Černigovskoj oblasti, zatim su se čule i u Kijevskoj oblasti.

Bespilotne letelice uočene su u Viničkoj i Žitomirskoj oblasti.

Ukrajinski sistemi PVO pokušavaju da obore dronove kamikaze.

Trenutak udara u Odesi

Raketni na Odesu

Odesi je večeras odjeknula eksplozija nakon raketnog napada na taj grad na Crnom moru, dok su se u Kijevu i drugim oblastima oglasila upozorenja na vazdušnu opasnost, navode ukrajinski zvaničnici.

Portparol vojne uprave Odese Sergij Bratčuk naveo je na Telegramu da je na taj grad izvršen „raketni napad neprijatelja“, prenosi Rojters.

Vojna uprava Kijeva navela je na Telegramu da je protivvazdušna odbrana aktivna na periferiji Kijeva i pozvala građane da ostanu u skloništima dok se ne isključi upozorenje na vazdušnu opasnost.

Ukrajinska televizija prenela je da je nakon eksplozije u Odesi došlo do požara, kao i da su se ekplozije čule u Hersonu.

KIJEV VIŠE NE KRIJE! „UBIJAMO, I UBIJAĆEMO RUSE!“ Jeziv odgovor Budanova na pitanje o Darji Duginoj, u opasnosti Rusi širom sveta!

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs