VAGNER IMA NOVI ZADATAK?! Prigožin besno najavio napuštanje Bahmuta, pa otkrio šta će se dalje dešavati! „Sve u interesu Rusije…“

od strane | maj 7, 2023 | Vesti | 0 Komentara

– Vagnerovi borci biće sačuvani za naredne operacije u interesu Rusije  rekao je Prigožin, a prenose ruski mediji.

Na poslednjem snimku Prigožin je rekao da će njegovi ljudi sledeće nedelje početi da se povlače iz Bahmuta, jer su im zalihe municije sve manje, a gubici sve veći, što, kaže, znači da „nemaju više čime da melju meso“.

Na svom zvaničnom Telegram kanalu, Prigožin je okrivio rusku vojnu komandu za nedostatak municije i rekao da će njegove snage početi da se povlače od 10. maja.

– Zauzeli smo 95 odsto Bahmuta. Ovih poslednjih 5 odsto ne igra nikakvu ulogu. Nemamo potrebnu municiju i niko sa nama nije komunicirao o vraćanju u puni kapacitet. Bolje je spasiti našu vojsku nego dobiti bitku – rekao je Prigožin.

U velikom razlazu sa Kremljom, Prigožin je u petak u  najavio da će povući svoje borce iz Bahmuta zbog nedostatka municije.

Ramzan Kadirov zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da od sledeće srede pozicije u Bahmutu preuzmu čečenske snage.

Bahmut je mesecima bio meta zajedničkih napada ruske vojske i Vagnerovih snaga. Grad je pre rata imao 70.000 stanovnika, a sada je razoren nakon meseci napornih borbi.

Bitka za grad smatra se najkrvavijom u ratu koji je počeo ruskim napadom pre više od godinu dana. Ruska državna novinska agencija TASS, pozivajući se na Prigožinovu pres-službu, saopštila je da ruske snage kontrolišu oko 95 odsto Bahmuta.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs