(UZNEMIRUJUĆE) Ukrajinci dronovima napali ruske novinare! Dopisnik „Rusije“ 24 skončao u najgorim mukama, nije mu bilo spasa!

od strane | nov 23, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Boris Maksudov, dopisnik televizije Rusija 24, koji je bio ranjen tokom napada ukrajinske vojske, danas je preminuo, javila je ta televizija.

– Upravo je stigla tragična vest: naš kolega je preminuo na putu za Džankoj, u 06:00 ujutru od zadobijenih rana preminuo je Boris Maksudov. Momci su se borili za njegov život, juče je teško povređen – rekao je novinar televizije Rusija 24, prenela je agencija RIA Novosti.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak zabeležen neposredno nakon udara ukrajinskih dronova na ruske novinare.

Boris Maksudov je imao 38 godina, diplomirao je na Državnom univerzitetu u Sočiju, karijeru je započeo u novinama, a zatim postao televizijski novinar.

Generalni direktor Međunarodne medijske grupe „Rusija danas“ Dmitrij Kiseljev je, komentarišući smrt Maksudova, istakao da je novinar preminuo „smrću hrabrog ratnika“ i da je profesija danas sve više „ofarbana u (vojnu) kaki boju“.

– Boris Maksudov, koji je radio u zoni specijalne operacije i bio pod vatrom ukrajinskih oružanih snaga, preminuo je od zadobijenih rana ne vraćajući se svesti. U ime TV kanala Rusija 24 izražavamo najdublje saučešće Borisovoj porodici i prijateljima – rekao je voditelj.

Dan ranije ukrajinska vojska u Zaporožju napala je iz drona grupu ruskih novinara koji su pripremali materijal o granatiranju regiona. 

Maksudov je zadobio rane od gelera. 

Istražni komitet je započeo istragu o zločinu.
 

sledeća vest

TV

Live TV

Šokantna izjava britanske poslanice: Zapad ima „mek pristup prema Srbiji“? (VIDEO)

„Zabrinjavajući sukob između Prištine i Beograda delom je posledica toga što se Zapad usredsredio na to da ne provocira Beograd posle ruske invazije na Ukrajinu“, rekla je britanska poslanica Ališa Kerns u intervjuu za „Fajnenšel tajms“. Na ovu temu u emisiji „Info jutro“ govorili su narodni poslanik u ostavci Ljubomir Marić i borac za prava Srba na Kosovu i Metohiji Ana Đorđević.

Live TV

Raskrinkan prvi sekretar Hrvatske ambasade! Špijun proglašen personom non grata! (VIDEO)

Hrvatska godinama vodi špijunski rat protiv Srbije, ali se njihova služba naročito aktivirala pred predstojeće izbore u Srbiji. Cilj im je slabljenje pozicije predsednika, odnosno politička i ekonomska destabilizacija naše zemlje. Na ovu temu u emisiji „Info jutro“ govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, a putem vajber uključenja javio se Dragan Crnogorac, iz Saveza srpskih Udruženja Hrvatske.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs