(UŽIVO) Ukrajina ovakav poraz nije doživela! Rusi sve zbrisali sa lica zemlje! Ofanziva Putinovih trupa u svim pravcima!

od strane | jun 2, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rat u Ukrajini, 830. dan.

Američki mediji potvrdili najgore! Kreće razaranje Rusije: Aktivirani sateliti, kamere, dronovi…

Rusija: Zaustavili smo pokušaj terorističkog napada

„Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Drama! Napadnut američki nosač aviona! Pod žestokim udarom i razarači, oglasila se vojska SAD!

Dong Jun: Ne isporučujemo oružje ni Rusij ni Ukrajini

Kina ne isporučuje oružje ni Rusiji ni Ukrajini i striktno kontroliše izvoz robe dvostruke namene, izjavio je ministar odbrane Kine Dong Jun, govoreći na međunarodnom bezbednosnom forumu „Dijalog Šangri-La“ u Singapuru.

– Nikada nismo isporučivali oružje nijednoj od strana u sukobu. Uspostavili smo strogu kontrolu izvoza robe dvostruke namene i nikada nismo uradili ništa što bi moglo da dovede do ekslacije situacije – rekao je on.

Ministar je dodao da je Kina uvek zauzimala odgovoran stav po ukrajinskom pitanju i zalagala se za mirovne pregovore.

Zelenski poslao udarnu poruku Trampu! Strah u njemu izmiče kontroli: Ako postane predsednik i donese odluku…

Napad ruskih jurišnih aviona na ukrajinske položaje

Posade jurišne avijacije na avionima Su-25 izvele su napad nevođenim avionskim projektilima na kamufliranu opremu i ljudstvo neprijatelja u zoni odgovornosti grupe Istok, navodi se u saopšternju ministarstva odbrane Rusije.

Pojašnjava se da su posade nakon ispaljivanja municije izvele protivraketni manevar, oslobodile toplotne zamke i vratile se na poletni aerodrom.

Nije dobro! Bajden video šta Rusi rade, pa hitno doneo odluku! Cela planeta drhti i čeka neizbežan odgovor Moskve!

Nastavljaju se aktivna dejstva grupe „Jug“

Na donjeckom pravcu u zoni specijalne vojne operacije nastavljaju se aktivna dejstva svih rodova grupe „Jug”. Najaktivnije su jedinice bespilotnih letelica 1. armijskog korpusa. U borbama se koriste, kako dronovi-kamikaze tako i novi modernizovani FPV dronova… To vam omogućava da gađate, ne samo ljudstvo, već i neprijateljska oklopna vozila, saopštilo ej Ministarstvo odbrane Rusije.

Pojašnjava se da snaga i nosivost modernizovanih bespilotnih letelica omogućavaju da se na neprijatelja bacaju, ne samo laka municija, već i teža, sve do mina velikog kalibra.

Grom iz vedra neba! Moćna NATO zemlja se okreće Putinu?! Američki pukovnik izazvao strah i paniku na Zapadu, hoće li SAD ovo dozvoliti?!

Ukrajina izvela napad na Belgorod

Ruski sistemi PVO oborili su više vazdušnih ciljeva iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti, saopštio je na Telegram kanalu gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

– Naš sistem protivvazdušne odbrane je dejstvovao – nekoliko vazdušnih ciljeva je oboreno. Prema preliminarnim informacijama, niko nije povređen niti poginuo – napisao je on.

Gubernator je pojasnio da u Belgorodu kuće nisu oštećene. Prtljažnik jednog automobila probijen je gelerima, precizirao je gubernator.
 

Šok vesti! Zapad potučen do kraja! Rusija uspela ono što niko dosad nije, Britanci u čudu gledaju: Ozbiljni problemi…

Izveštaj sa fronta: Vode se krvave borbe za Časov Jar i Volčansk, Rusi napreduju u Donbasu 

Oružane snage Rusije pokrenule su masovni napad na energetske objekte u Ukrajini. Eksplozije su se čule u 10 regiona, a najznačajniji udarac bio je u Lavovu. Šteta je zabeležena u hidroelektrani Kremenčug, termoelektranama Ladižinskaja i Burštinskaja i solarnoj elektrani Pokrovskaja. Ovo nije prvi put da je na meti Dnjeparska hidroelektrana, koja je, prema rečima lokalnih zvaničnika, u kritičnom stanju, a o proizvodnji struje i ne govorimo. Pogođene su gasne distributivne stanice Ukrtransgaza, kao i skladišta u blizini aerodroma u gradu Striju. Pogođen je vojni objekat u oblasti Rovna, a u luci Odesa pogođeni su čamac i izviđački brod Oružanih snaga Ukrajine. Prema preliminarnim informacijama, bilo je raketnih napada na aerodrom Kulbakino u Nikolajevu.

Oružane snage Ukrajine napale su Belgorod i Stahanov. Prema izveštajima sa terena, OSU je gađao gradove HIMARS MLRS. U Stahanovu, kao rezultat udara APU, oštećena je zgrada instituta, gasovod i dalekovodi. U posledicama granatiranja Donjecka i regiona pet civila je ubijeno, a drugi su ranjeni. Na udaru su bile Kurska i Brjanska oblast. Lokalna javnost upozorava stanovništvo da OSU lansira balone punjene eksplozivom

U sektoru Herson, ukrajinske oružane snage nastavljaju borbe na ostrvima. Ruski marinci su uništili drugu grupu kod ostrva Nestriga.

Oružane snage Rusije otvorile su novi deo fronta u regionu Zaporožja, napadajući zapadno i istočno od Nesterjanke, severozapadno od Rabotina. Ovi napadi će otvoriti izglede za ulazak u pozadinu ukrajinskih oružanih snaga u Orehovu. Zapadno od Orehova, ruske oružane snage napadaju u rejonu sela Ščerbaki. Sa terena javljaju da ruske snage razbacuju letke sa dronova u kojima pozivaju Oružane snage Ukrajine na predaju. Štaviše, praksa se razlikuje na drugim sektorima fronta, a već ima onih koji su se predali.

Opa! Evropa traži Putina! Stigao neočekivan signal sa Zapada! Kome koristi slanje ogromne količine oružja Zelenskom?!

Ruski narod na udaru: Užasan snimak iz DNR (VIDEO)

Ukrajinska vojska je gađala iz MLRS Elenovku u DNR, što je rezultiralo oštećenjem pijace i privatne kuće. Posledice granatiranja snimili su predstavnici Istražnog komiteta.

Nije kasno! Stigao neočekivan predlog iz SAD za Ukrajinu! Da li bi Rusija pristala na ovako nešto?!

Rat zbog Ukrajine – ludilo

Rat SAD protiv Rusije u cilju odbrane režima Vladimira Zelenskog bila bi ludost, izjavio je nezavisni kandidat za predsednika Amerike Robert Kenedi Mlađi.

Zastrašujuća najava Borelja! Izmaklo je kontroli: Dva brutalna rata svakog časa mogu spaliti planetu!

Hidroelektrana u kritičnom stanju

Dnjeparska hidroelektrana, pod kontrolom ukrajinske vojske u Zaporožju, je u kritičnom stanju nakon noćnog udara, rekao je šef administracije Ivan Fjodorov.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs