Ukrajinski generali konačno priznali! Ovo se dešava na frontu: Sedam do deset puta…

od strane | apr 16, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Oficiri Oružanih snaga Ukrajine priznali su superiornost ruske vojske na frontu, piše La Vanguardia.

„Ukrajinski generali priznaju da ruske trupe brojčano nadmašuju ukrajinske za sedam do deset puta, a ako Oružane snage Ukrajine imaju više ljudi na nekoj liniji fronta, to ipak možda neće biti dovoljno jer im nedostaje odgovarajuće oružje za odvraćanje neprijatelja“, navodi se u publikaciji.

U članku se navodi da se Ukrajina nakon više od dve godine sukoba našla u najkritičnijoj situaciji od februara 2022. Potrebno joj je više vojnika, više oružja i više zapadne podrške, piše La Vanguardia.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su od januara Oružane snage Ukrajine izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkovi i druga borbena oklopna vozila. On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.

sledeća vest

TV

Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji „Rat uživo“ govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs