„UKRAJINCI SE POVUKLI, IMAJU NEMERLJIVE GUBITKE!“ Debakl Kijeva na jugu, dramatični snimci! „NATO se neće mešati kad Rusi počnu da nas ubijaju!“ Šahidi zasuli Odesu i Harkov, ima mrtvih!

od strane | jun 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

KONTRAOFANZIVA PUCA PO ŠAVOVIMA, BAJDEN SPREMA „PLAN B“! 

Ruska vojska odbila novi pokušaj ofanzive Kijeva u Zaporoškoj oblasti

Ruska vojska odbila je tokom protekle noći novi pokušaj ofanzive ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, južno od grada Orehova, saopštio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.

– Praktično cele noći južno od grada Orehov trajale su žestoke borbe. Ofanziva ukrajinske vojske je zaustavljena. Napad je odbijen. Protivnik se povukao i pretrpeo nemerljive gubitke – rekao je Rogov za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage tokom noćnog napada nisu uspele da postignu nikakve rezultate.

(VIDEO) RUSI RAZBIJAJU KONTRAOFANZIVU NA JUGU, „LEOPARDI“ I „BREDLIJI“ GORE KAO BUKTINJE! Dramatični snimci šire se mrežama, pakao sačekao snage Kijeva kod Zaporožja!

„Masakr“ ukrajinske vojne tehnike!

BUGARI VIDE ŠTA SE SPREMA, PODMUKLI SCENARIO AMERIKE GURA IH U PAKAO: NATO SE NEĆE MEŠATI KAD RUSI POČNU DA NAS UBIJAJU!

Ukrajinci žestoko krenuli u Zaporoškoj oblasti!

Ruske snage odbijaju novi pokušaj ofanzive ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, izjavio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.

„Oružane snage Ukrajine krenule su u novu noćnu ofanzivu. Naši vojnici ih dočekuju s karakterističnim vrelim i burnim ruskim gostoprimstvom“, napisao je Rogov na telegram-kanalu.

Prema njegovim rečima, kretanju ukrajinske vojske prethodilo je moćno granatiranje iz teških vidova naoružanja. Protivnik je prvo izveo artiljerijski napad, a zatim je počeo da prebacuje oklopnu tehniku i ljudstvo na liniju borbenog kontakta radi novog juriša.

„Sve ukazuje na to da če glavni posao danas biti u oblasti naselja Rabotino u Orehovskom rejonu Zaporoške oblasti“, naglasio je Rogov.

Rusi: Ukrajinci gađali evakuacioni punkt!

Oružane snage Ukrajine pucale su na privremene smeštajne punktove u Hersonskoj oblasti, jedna žena je poginula, navodi se na Telegram kanalu vršioca dužnosti guvernera Vladimira Salda.

„Oko 5 sati ujutru, ratni zločinci su nastavili da udaraju na privremeni smeštaj ljudi na Arabatskoj prevlaci. Pretpostavlja se da su britanski projektili „storm šedou“ („olujne senke“). Za sada je izvesno da je jedna žena stradala“, napisao je Saldo.

Zvuci „šahida“ iznad Harkova!

Ukrajinska Južna komanda: Ubijene tri osobe u ruskom napadu dronovima na Odesu

Južna komanda ukrajinske vojske saopštila je danas da su u ranim jutarnjim časovima ubijene tri osobe, a najmanje 10 je povređeno u ruskom napadu dronovima na oblast Odesu.

Komanda dodaje da su ruske snage koristile iranski dron „šahid“ kako bi napali taj region, a sve bespilotne letelice su uništene, preneo je „Kijev independent“.

Delovi pogođenih dronova zahvatili su soliter, zbog čega je izbio požar koji su vatrogasci ugasili.
Štete je bilo i na okolnim zgradama.

Vojna administracija oblasti Sumi, na severoistoku Ukrajine, takođe je danas objavila da su ruske snage granatirale sedam zajednica u toj oblasti i da je ranjena jedna osoba.
 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs