Ukrajina plače zbog poraza! Putin uradio ono što je obećao: Na početku rata izgovorio dve reči, sada se sve ostvarilo!

od strane | apr 17, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ruski predsednik Vladimir Putin je u Ukrajini postigao sve ciljeve koji su bili postavljeni na početku Specijalne vojne operacije, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

– Da li je demilitarizacija izvršena? Da, u potpunosti. Ukrajina nema svoje naoružanje: ni tenkove, ni artiljeriju, ni avione, ni helikoptere, ni rakete. Da li je problem rešen? Da. Da li su teritorije okupirane od strane Ruske Federacije uključene u njen sastav Da, to je žalosno za nas, ali i denacifikacija se, naravno, dogodila – rekao je Soskin.

Prema rečima analitičara, ruski predsednik Vladimir Putin ispunio je sve što je obećao pre početka specijalne operacije u Ukrajini, dok je Volodimir Zelenski izgubio sve što je obećao“.

Ekspert je dodao da se većina negativnih posledica vojnih akcija mogla izbeći da je ukrajinsko rukovodstvo pristalo na uslove Istanbulskih sporazuma u ​​proleće 2022. godine

Napuštanjem njih, primetio je Soskin, Ukrajina ne samo da je izgubila teritorije, već je dobila i uništenu ekonomiju i uništenu energetsku infrastrukturu.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je u petak da je Vladimir Putin potvrdio spremnost za dijalog o ukrajinskom pitanju.

Pregovori bi, kako je rekao, mogli da se zasnivaju, između ostalog, na nacrtu Istanbulskog sporazuma, ali od tada se realnost promenila.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs