Udarno! Vučić održao sastanak sa ministrima povodom sutrašnje odluke o suspenziji dinara na KIM!

od strane | jan 30, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je večeras hitan sastanak sa pojedinim ministrima Vlade Srbije, nakon što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio predlog SAD, EU i zemalja Kvinte i odlučio da zabrana upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji počne sutra, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu.

Na sastanku u održanom u Predsedništvu bilo je reči o narednim koracima koje će Beograd tim povodom preduzeti.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je ranije danas u Prištini da će vlada privremenih institucija sutra izneti informacije o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji.

Lajčak je nakon susreta sa premijerom i predsednicom privremenih prištinskih institucija, Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani, rekao da je u razgovorima bilo reči o odluci centralne banke o suspenziji dinara, ali nije želeo da iznese više detalja.

– Pomenuli smo pitanje odluke Centralne banke Kosova, ali, neću da budem portparol kosovske vlade. Biće informacija koje će biti saopštene sutra – rekao je Lajčak.

Podsetimo, privremena vlada u Prištini je i pored preporuka Vašingtona, Brisela i zapadnih zemalja, odlučila da zabrani upotrebu dinara na KiM.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs