Udarna vest! Gore svetski mediji! Rusija na nogama, Bajden donosi najvažniju odluku od početka rata u Ukrajini!

od strane | maj 30, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Predsednik SAD Džozef Bajden sve je bliže odluci da dozvoli Oružanim snagama Ukrajine korišćenje američkog oružja za napade na rusku teritoriju, piše američki list „Njujork tajms“.

Kako je precizirano, to bi mogla da bude „jedna od najvažnijih odluka Bajdena tokom rata u Ukrajini“.

Bajdenovi savetnici „veruju da je promena stava neizbežna“, uprkos zabrinutosti da bi sukob mogao da preraste u „direktnu konfrontaciju sa nuklearnim protivnikom“, piše list. Taj zahtev će verovatno biti praćen zahtevom da se američko oružje koristi isključivo za napade na vojne ciljeve, a ne civilne.

Prema pisanju lista, Bela kuća je već pokrenula „formalnu i ubrzanu proceduru preispitivanja“ postojećih ograničenja za Kijev, vezanih za upotrebu američke vojne pomoći.

Ranije je list „Politiko“ pisao da Bajdenova administracija razmatra mogućnost da odobri Ukrajini izvođenje napada američkim oružjem u dubinu ruske teritorije, ali konačna odluka nije doneta. Kako je istaknuto, predsednik SAD i njegov tim „sve su više zabrinuti po pitanju sposobnosti Kijeva da odbije ruske napade, pogotovo poslednju ofanzivu ruskih snaga“ u Harkovskoj oblasti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je po tom pitanju rekao da predstavnici zemalja NATO-a, posebno u Evropi, moraju biti svesni sa čime se igraju.

sledeća vest

Vesti

Društvo

Otvoren most na Velikoj Moravi u selu Vojska, spojio Svilajnac i Jagodinu!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, i predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović, danas su u selu Vojska svečano otvorili novi betonski most na Velikoj Moravi, koji sada bezbedno spaja meštane ovog sela u opštini Svilajnac i stanovnike Bagrdana na teritoriji grada Jagodine.

Društvo

Ovaj auto-put u Srbiji dobija još jednu traku: Radovi vrede 260 miliona

U planu je projektovanje proširenja auto-puta Beograd – Novi Sad za još po jednu traku, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, prilikom obilaska završnih radova na rehabilitaciji državnog puta IB reda 12, deonica Novosadski put kroz Veternik sa premijerom Milošem Vučevićem, objavila je eKapija.

Kolumne

Nebojša Bakarec: Najoštrija osuda monstruoznih poziva na ubistvo Vučića!

Šolakovi mediji, Šolakovi i Đilasovi novinari su kao Laki, „malo“ nervozni u finišu izborne kampanje. Raspada se virtuelni svet koji grade u medijima, ne pali više trovanje naroda. Opozicija se raspala, rasturila samu sebe, opozicionari napadaju jedni druge više nego što napadaju vlast. Opoziciji se sprema propast na izborima 2. juna. To konstatuju mnogi u opoziciji, to konstatuju čak i opozicione agencije za istraživanje javnog mnjenja (22.5.2024.-NSPM).

Opširnije

Izvor: Informer.rs