„Udariti na Ruse, da se uplaše i šokiraju!“ Američki pukovnik zaledio Zapad, zar stvarno misle ovo?!

od strane | jun 16, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Zapadne zemlje prave grešku verujući da mogu da se suprotstave Rusiji u slučaju rata, izjavio je bivši savetnik Pentagona, penzionisani pukovnik Daglas Makgregor u intervjuu za YouTube kanal Daniel Davis/Deep Dive.

– Mislim da postoji pretpostavka da ćemo udariti na Ruse, i da će Rusi biti toliko uplašeni i šokirani da će svi pobeći ili nešto slično. Nemam pojma šta ljudi imaju na umu, ali to neće uspeti. Nismo spremni za to – naglasio je on.

Prema rečima pukovnika, zapadni vojni resursi su u velikoj meri iscrpljeni. Nemaju fabrike za proizvodnju municije i opreme, objasnio je Makgregor.

– Nemamo kapacitete za popravku opreme, zavisimo od veoma malog broja železničkih čvorišta koja izlaze iz Nemačke i malog broja luka, i ne vidim da se bilo šta od toga brzo poboljšava. Štaviše, te luke, kao i aerodromi, mogu biti napadnuti i brzo uništeni – dodao je bivši vojni zvaničnik.

Makgregor veruje da je zbog ovih razloga NATO osuđen na propast. Takođe je dodao da trenutno nema govora o bilo kakvom jedinstvu unutar trupa Alijanse: američka vojska je sada veoma slaba, a Evropljani su u isto tako lošem položaju, uveren je ekspert.

sledeća vest

TV

Live TV

Putin će uraditi ono čega se svi plaše, ako Zapad nastavi da provocira! Sudbina Ukrajine se nalazi u ruskim rukama (VIDEO)

U novom izdanju emisije Rat uživo, o aktuelnim ratnim žarištima u svetu, odnosima Rusije i Zapada, ali i o mirovnom samitu u Švajcarskoj, govorili su gosti prof. Miloš Laban, politički analitičar, Danijel Simić, osnivač portala „Frontal.rs“, Dejan Jelača, novinar i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs