U Srbiji i danas natprosečno toplo, temperatura do 20 stepeni! Evo kada se očekuju prve padavine posle prolećnih dana!

od strane | feb 8, 2024 | Vesti | 0 Komentara

U Srbiji će i danas biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, povremeno uz umerenu oblačnost i s najvišom dnevnom temperaturom od 15 do 20 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura iznosiće od -1 stepen do 9 stepeni. Duvaće slab i umeren jugozapadni i južni vetar, na severu Vojvodine, kao i na planinama povremeno i jak.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, povremeno uz umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren, jugozapadni.

Najniža temperatura od 4 stepena do 9, najviša od 18 do 20 stepeni. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do kraja ove sedmice natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 16 stepeni do 23 stepena.

U petak i za vikend vetrovito – duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar, koji će u nedelju, 11. februara, na jugu Banata, kao i u planinskim predelima povremeno dostizati udare i olujne jačine.

U petak malo i umereno oblačno. Zatim do kraja perioda umereno do potpuno oblačno.

Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se za vikend, 10. i 11. februara, dok će tokom naredne sedmice, od 12 do 15. februara, kiša postati učestalija u većini mesta.

Od utorka, 13. februara, zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs