Tužnom pričom varala naivne! Bečka policija traga za ženom, pripadnicom međunarodne bande sa Balkana

od strane | maj 3, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Bečka policija intenzivno traga za nepoznatom ženom sa Balkana, koja je prevarila više osoba i uzela im novac.

Ova strankinja je kako pišu austrijski mediji prilazila ljudima i pričala im svoju „tužnu priču“ i tako im uzimala novac.

Foto: LPD Wien

Ovu ženu traži bečka policija zbog prevare

Ona je 19. marta u jednoj od bečkih ulici prišla ženi i rekla kako duguje novac zelenašima koji joj prete. Žena se „upecala“ na njenu priču, i otišla do najbližeg bankomata, podigla novac i dala joj više hiljada evra.

Veruje se da ovo nije jedini slučaj i da je ova žena na sličan način prevarila još ljudi.

Inače u oktobru prošle godine austrijska policija uhapsila je jednu pravarantkinju koja je tada otkrila da postoji organizovana grupa koja primorava žene iz Srbije, BiH, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije i Albanije da rade za njih.

– Članovi bande znaju sve o žrtvama, a osobe koje čine zločin su veoma pametne i dobro opremljene. Teraju žene da rade pod prinudom. One se uglavnom bave krađom, prostitucijom, prosjačenjem, dilovanjem droge – ispričala je tada ona i objasnila.

– Kada jedna osoba sa kojom radi bude uhapšena, oni odmah pronalaze novu žrtvu, bez obzira da li je u matičnoj zemlji ili inostranstvu.

Bečka policija je apelovala da ako postoje svedoci koji su videli osumnjičenu ili imaju bilo kakvu inforamciju o njenom idnetitetu da se odmah jave najbližnoj policijskoj stanici. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs