Trener Podgoričana: Nagrada je igrati protiv tima kakav je Zvezda!

od strane | apr 22, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Uprkos porazu od Crvene zvezde 92:77 u četvrtfinalu plejofa ABA lige, trener Studentskog centra Dejan Jakara (38) kaže da je počastvovan prilikom da snage odmeri sa evroligašem.

Slovenački stručnjak je pohvalio i svoju ekipu zbog borbenosti do samog kraja, uprkos ogromnoj razlici koju su gosti iz Beograda čuvali od početka susreta.

Želim da čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi i plasmanu u polufinale. Moram da pohvalim i moje igrače. Nema svaka ekipa karakter da gubi 30 razlike, a onda nastavi da se bori i smanji prednost. Na tome im čestitam i na čitavom sezoni u ABA ligi. Imali smo uspone i padove, ali zasluženo smo ušli u plejof. Naša nagrada je bila prilika da igramo protiv tima kao što je Zvezda – rekao je Jakara.

Foto: abaliga.com

Dejan Jakara

Popularni „studenti“ su se pokazali kao jako nezgodan rival, pogotovo na prvom meču u Beogradskoj areni, tokom kojeg se dugo činilo da bi mogli do brejka. Ipak, crveno-beli su se vratili, preokrenuli i slavili, a posledice tog poraza uticale su na samopouzdanje večeras, ističe Jakara.

Jeste malo uticalo, naravno. Znali smo da će nam biti teško. Probali smo da zaboravimo prethodni meč i donekle smo u tome uspeli. Dobro smo radili na treningu i bili smo željni pobede, ali Zvezda je prejaka. Nismo bili glavom u utakmici, a pritisak protivnika je bio konstantan – objasnio je Slovenac.

Crvena zvezda je pobedom u Podgorici overila polufinale gde ih očekuje povredama oslabljena Mega.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs