Trener Mege posle šamara Partizanu: Presudila je ne sekunda, već desetinka

od strane | okt 23, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Strateg ekipe sa Novog Beograda presrećan posle trijumfa.

Uspela je Mega da savlada Partizan sa 88:86 i nanese aktuelnom šampionu ABA lige prvi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju.

Mlada ekipa sa Novog Beograda vodila je tokom čitavog meča, da bi se na kraju Partizan vratio u egal i u poslednjih 17 sekundi ušlo se sa rezultatom 86:86. Onda se desio sada već čuveni autokoš Uroša Trifunovića, pa je Mega odnela trijumf i zadala ozbiljan udarac crno-belima pred dva večita derbija sa Crvenom zvezdom.

Foto: Starsportphoto©

 

Trener Mege Marko Barać ističe da je njegova ekipa tokom čitavog susreta igrala ozbiljno i da joj se to na kraju isplatilo.

– Kao trener sam najponosniji na to što su igrači slušali šta im pričam prethodnih dana. Jer ako sam nešto želeo to je da otvorim utakmicu na ovaj način. I ako sam nešto insistirao to je da ako se desi velika razlika i u slučajevima nekog priključka da se igra 40 minuta. Zaista 40 minuta. To je bila neka naša retorika i na klubu i u toku same utakmice. Da nije 32, da nije 34. I na kraju se ispostavilo da je ne samo taj 40. minut, ne samo da je poslednja sekunda nego možda i desetinka – kaže Barać.

Mladi stručnjak dodaje i da je na neki način očekivao da ovo bude neizvesna završnica, što se i dogodilo.

Rekao sam igračima da ako se desi neka veća razlika za bilo koji od timova, fokus mora da bude prisutan 40 minuta. Znali smo da će biti ovakva utakmica. I mi smo očekivali da će ovo biti meč na jednu ili dve lopte. Što se na kraju i ispostavilo – dodaje Barać.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs