Toplo i nestabilno, RHMZ upozorava na nepogode! Temperatura i do 29 stepeni, evo kada stižu pljuskovi sa grmljavinom

od strane | maj 21, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti promenljivo, toplo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, posle podne i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U drugom delu dana lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilniji pljuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni pljuska, grad.

Vetar slab i umeren jugoistočni, u košavskom području umeren i jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a najviša od 23 do 29.

Zbog očekivane količine padavina na snazi će biti narandžasti meteo-alarm, a zbog udara vetra žuti.

Foto: printskrin RHMZ

 

U sredu promenljivo oblačno, posle podne mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa 
grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni. Na snazi će biti narandžasti meteo-alarm.

U četvrtak promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. 

Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 21 do 25 stepeni, ali će ponovo biti aktiviran narandžasti meteo-alarm zbog velike količine padavina.

I u petak promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 22 do 26 stepeni. Na sanzi žuti meteto-alarm.

Prema prognozi za period od 25. do 29. maja toplo, promenljivo i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, osim za vikend i početkom sledeće sedmice kada se padavine očekuju samo u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije.

RHMZ upozorava na vremenske nepogode

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas posle podne i uveče lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode – obilni pljuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni pljuska i grad.

Na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno će duvati olujni jugoistočni vetar, koji će krajem dana i tokom noći biti u slabljenju – navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i u istočnoj Srbiji

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs