To, Romano, Srbine: „Orlovi“ su veći favoriti za osvajanje EP od Hrvata

od strane | jun 9, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Poznati italijanski novinar Fabricio Romano, specijalizovan za transfere fudbalera, pravio je listu favorita za osvajanje predstojećeg Evropskog prvenstva i na deveto mesto uvrstio je Srbiju.

Zanimljivo je da je izabranike Dragana Stojkovića Piksija stavio pre Hrvatske, koja je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzela treće mesto. S obzirom da je reč o čoveku koji na dnevnom nivou detaljno prati fudbal i poznaje sve ekipe, njegovo mišljenje svakako ima težinu. 

Foto: Starsportphoto

 

Pozicioniranje Srbije na deveto mesto ujedno znači i pretpostavka da će proći grupu, ali i biti jako blčizu da ode još jedan korak dalje.

Prvo mesto Romano dodeljuje Englezima.

„Talenat koji poseduju reprezentativci Engleske je neverovatan. Imaju veliku šansu da osvoje EURO. Na drugom mestu je Francuska. Takođe ima odlične igrače, predvođene novom zvezdom Real Madrida Kilijanom Mbapeom“ navodi Romano. 

Foto: printscreen

Fabricio Romano

Osim Engleske i Francuske na listi su mu Nemačka, Španija, Portugal, dok su njegovi Italijani, inače aktuelni vladari kontinenta, tek na šestoj poziciji. Iza njih su Holandija, Danska, Srbija i Hrvatska. 

ROMANOVI FAVORITI ZA OSVAJANJE EP

1. Engleska
2. Francuska
3. Nemačka
4. Španija
5. Portugal
6. Italija
7. Holandija
8. Danska
9. Srbija
10. Hrvatska

sledeća vest

Srbija

Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja

Popularno kupalište Peskara ili banatska Kopakabana kako ga mnogi nazivaju, sa svojim izazovnim peščanim plažama, spremno je da u subotu, 8. juna dočeka prve kupače i zvanično otvori novu letnju sezonu.

Igre reči

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je „dandara“!

Devetati, žvajznuti, šopiti, izbubecati, istamburati, isprangijati, ćaušati, okajdapiti, rebnuti, marisati, devlati, otandariti … Ovako su nekada, a poneko i danas, u Mačvi nazivali udaranje i tuču. Za pijanstvo imaju više od 30 sinonima: naroljati se, nacevčiti, ožderati, naćefleisati, nadžidžiti, naćokati, ušljokati, ukokati…

Opširnije

Izvor: Informer.rs