„Tata je mojoj majci umro na rukama“: Ovako je pričala ćerka Zorana Radmilovića o poslednjim danima legendarnog glumca

od strane | maj 12, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Zoran je za života ostao upamćen po brojnim ostvarenjima poput uloga u filmovima „Maratonci trče počasni krug“, „Majstori, majstori“, „Majstorska radionica“, „Radovan III“ i „Kralj Ibi“.

Legendarni glumac Zoran Radmilović, koji sa pravom nosi epitet barda srspkog glumišta i danas je lik koga obožavaju sve generacije.

U pozorištu Atelje 212, bio je čak 299 puta Radovan III. Baš zbog te uloge, brka iz Zaječara dobio je titulu Kralja humora i improvizacije.

Sa scene Ateljea najviše se pamte njegove scene s Mirom Banjac, koja je otkrila da i nije baš voleo ljude.

Foto: Youtube printscreeen

Zoran Radmilović

Zoran je bio jedan remorker, a mi smo bili ti koji smo za tim tegljačem išli. Zoran nije bio čovek kojeg ste videli na sceni. Privatno je bio mizantrop. Veoma povučen, nije hteo da rasipa taj svoj duh, verovatno je sve to čuvao za scenu, koja mu je značila ceo život. To je ono što je obeležilo Atelje. On je u stvari znak Ateljea 212 i to je nešto što u našoj duši i našim srcima ostaje dok smo živi – ovako je o svom kolegi priča glumica.

Glumac je godinama bio u braku sa Dinom, sa kojom je dobio ćerku Anu. Njihova bajka započela je nešto pre 1966. godine, kada su se jedno drugom zavetovali na ljubav do kraja života.

Foto: Arhiva Ateljea 212

Zoran Radmilović

Zoran je uživao u ulozi oca, do te mere da je pisao dnevnik o odrastanju svoje ćerke, a trudio se da njen detinji mozak nauči da funkcioniše po princpima mašte i sanjarenja.

Dina se nakon Zoranove smrti povukla iz javnosti i posvetila brizi o Ani, uloživši sve svoje snage da je vaspitava u Zoranovom duhu i da ne dozvoli da sećanje na njega zamre.

Foto: Printscreen/Facebook

Ana Radmilović

Zoran je Dini praktično umro na rukama. Bilo mi je strašno. Prvo sam mislila da me lažu. Bila sam ljuta na nju, pa na njega. Mislila sam da me je izdao, da ne može da se ostavlja tako. I dan-danas možda ne mogu da se pomirim sa tim da ga nema – rekla je svojevremno Ana Radmilović i dodala:

– Slava ga je opterećivala i nije mu prijalo kad ga prepoznaju na ulici, voleo je mir i tragao za njim, a od njega mi je u vaspitanju ostala i blaga gadljivost prema moćnim ljudima i onima koji se moćnima dodvoravaju. Gajio je neku ispravnost i u skladu sa njom živeo – govorila je Ana Radmilović.

Nažalost, Dina Rutić Radmilović imala je tu nesreću da za života sahrani dve svoje najveće ljubavi – supruga i ćerku, jer je i sama Ana otišla prerano – preminula je u 43. godini u februaru 2017.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs