Svet drhti od straha! Hezbolah se kratko oglasio: Čekamo petak!

od strane | nov 1, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Libanska šiitska militantna grupa Hezbolah objavila je kratak video na društvenim mrežama uz poruku „Čekamo petak“.

U snimku, Hezbolah najavljuje obraćanje svog lidera Sajjeda Hasana Nasralaha zakazano za petak, 3. novembar, na ceremoniji komemoracije „šehidima koji su pali na putu za Al Kuds”. Očekuje se da će Nasralah u govoru saopštiti političku strategiju koju će Hezbolah voditi u budućnosti.

Borci Hezbolaha su više puta preuzimali odgovornost za napade na Izrael, koji je odgovorio bombardovanjem prekograničnih sela.

U saopštenju, Hezbolah je rekao da deluje u znak solidarnosti sa palestinskom ofanzivom Hamasa na Izrael. Poslednjih nedelja česti su sukobi između Hezbolaha i Izraela. Prema poslednjim informacijama, do sada je u tim sukobima poginulo sedam izraelskih vojnika i 47 boraca Hezbolaha.

sledeća vest

Srbija

Rodilo

Opa, bato! Ručak od dve paprike!

Dobrica Vesić iz topolskog sela Žabari ove jeseni prvi put je na svom imanju brao papriku poznatu kao „slonova noga“. Priznaje da nije bio siguran kako će mu uspeti, a sad kaže da će je posaditi i dogodine.

Srbija

Novi most na Moravi gotov do kraja novembra: Građevinci premostili reku

Radnici koji grade novi most na Zapadnoj Moravi u selu Mršinci između Čačka i Kraljeva, juče su montiranjem poslednjeg grednog nosača premostili reku. Radovi na izgradnji prelaza na opštinskom putu Mrčajevci – Mršinci napreduju brže od planirane dinamike i realna su očekivanja da most bude završen do kraja novembra ove godine.

Opširnije

Izvor: Informer.rs