Sve veći rizik od upotrebe nuklearnog, biološkog ili hemijskog oružja! Reči Putinovog čoveka lede krv u žilama

od strane | nov 8, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Kremlj je danas saopštio da je Zapad pokazao agresiju prema Rusiji, ali kada je reč o nuklearnom oružju, Moskva ima svoju doktrinu i to se neće menjati.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, moćni saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je ranije danas da „destruktivna“ politika Sjedinjenih Država i njenih saveznika povećava rizik od upotrebe nuklearnog, hemijskog ili biološkog oružja.

Upitan da prokomentariše izjave, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao: „Patrušev je sekretar Saveta bezbednosti. On je deo Kremlja. I njegove izjave su izjave Kremlja. Što se tiče Ruske Federacije, mi imamo doktrinu da jasno kaže sve. Nema promena. To je potvrdio i predsednik“, rekao je Peskov.

Foto: Reuters

Nikolaj Patrušev

Patrušev je optužio Ukrajinu za napad na nuklearnu elektranu

Kao sekretar Saveta bezbednosti Rusije, Patrušev je u centru donošenja odluka o spoljnoj i bezbednosnoj politici. Patrušev nije izneo konkretne detalje o tome gde bi moglo da se upotrebi oružje za masovno uništenje, ali je optužio Vašington da nije uspeo da donese mir na Bliskom istoku i da je eskalirao rat u Ukrajini podržavajući Kijev.

Patrušev je rekao da je Zapad godinama pripremao Ukrajinu za rat sa Rusijom i da je Ukrajina pokušala da napadne ruske nuklearne elektrane, uključujući Lenjingradsku, Kalinjingradsku i Kursku elektranu. „Ukrajinski UAV (bespilotna letelica) je 26. oktobra udario u skladište nuklearnog otpada u oblasti nuklearne elektrane Kursk“, rekao je on na državnoj televiziji.

Rojters nije mogao da potvrdi njegove tvrdnje, za šta nije ponudio nikakve konkretne dokaze. Ukrajina nije odmah komentarisala. Patrušev (72) je bivši oficir KGB-a koji poznaje Putina od 1970-ih kada su zajedno radili u sovjetskoj službi bezbednosti. Njegove izjave daju uvid u način razmišljanja u samom vrhu kremaljske elite, navodi Rojters.

sledeća vest

TV

Live TV

Zvezda može da pobedi Lajpcig na Marakani! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas igraju meč 4. kola Lige šampiona protiv Red Bul Lajpciga. Nemački tim je pre dve nedelje na svom terenu savladao crveno-bele sa 3:1, pa je večeras prilika da se srpski prvak revanšira pred rasprodatom Marakanom. Na ovu temu u „Info danu“ govorio je Miodrag Božović, bivši trener Crvene zvezde.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs