SVAĐA ĐOKOVIĆA I NADALA! Sudija sve otkrio, ovo nismo znali!

od strane | jun 22, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Endrju Džeret je nadgledao vođenje Vimbldona od 2006. do 2019. godine, napisao je knjigu „Championship Points“ u kojoj je otkrio da je polufinalu Vimbldona 2018. godine došlo do nesuglasica između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Nole je tada pobedio Nadala 3:2, pa u finalu Kevina Andersona 3:0.

Novak je u pomenutom meču vodio sa 2:1 u setovima, pa je došlo do prekida jer je meč otišao kasno u noć i nastavljen je sledećeg dana. Uprkos tome što je bilo sunčano vreme Džeret je odlučio da krov ostane zatvoren. Ta odluka je iznervirala Nadala, želeo je da se krov otvori, ali sudija nije menjao odluku s obzirom na to da je Đoković želeo da krov ostane zatvoren.

AP PHOTO

Novak Đoković

Najveći problem je bio da se dogovore uslovi oko krova, a zatim da ljudi shvate zašto su odluke donete. Mislio sam da je najpoštenije da vidim da li oba igrača mogu da se slože da ponovo bude otvoren, ali nije bilo iznenađenje što su imali različite stavove – napisao je Džeret.

On je objasnio da je postupio po pravilima koja Nadal inače obožava. Sećamo se da je to rekao i Novaku kada su ga deportovali iz Australije početkom 2022. godine jer nije vakcinisan protiv korone.

Pravila su bila takva da ako započnete meč sa zatvorenim krovom, morate tako i da ga završite. Sledeće godine je to promenjeno.

Reuters

Rafael Nadal

Nadal je bio besan posle meča nakon što ga je Đoković pobedio.

– To je turnir na otvorenom. U redu, počinjemo u zatvorenom prostoru. Ne razumem to da danas nismo mogli da počnemo na otvorenom. Mislim da to nije u redu.  Organizatori su rekli da krov mora da se zatvori, jer smo meč počeli sa zatvorenim krovom. Bio sam za krov, jer smo počeli da igramo pod njim. Želeo sam da igram u istim uslovima – rekao je Nadal.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs